*Nettavisen* Sport.

Haaland-assist sørget for Dortmund-seier

Da Borussia Dortmund trengte mål i kampen mot Hoffenheim byttet Dortmund-trener Favre innpå Haaland. Det viste seg å være smart.

17.10.20 17:34

HOFFENHEIM - BORUSSIA DORTMUND 0-1:

Haaland startet på benken for Borussia Dortmund i lørdagens Bundesliga-kamp mot Hoffenheim, etter å ha spilt nesten samtlige minutter i Norges tre kamper i landslagspausen,

Men etter at det fortsatt sto målløst etter 64 minutter mot Hoffenheim valgte Dortmund-manager Lucien Favre å bytte innpå den målfarlige nordmannen.

Det skulle lønne seg for Dortmund. I det 76. minutt ble Haaland stusset gjennom i bakrom og alene med keeper spilte han på tvers til en bedre plassert Marco Reus som enkelt kunne sette ballen i mål til 1-0.

Klikk på bildet for å forstørre. AVGJØRENDE ASSIST: Haaland sin assist til Marco Reua ble avgjørende da Dortmund vant 1-0 over Hoffenheim.

AVGJØRENDE ASSIST: Haaland sin assist til Marco Reua ble avgjørende da Dortmund vant 1-0 over Hoffenheim. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Like etterpå kom Haaland til en ny stor sjanse. Ballen ble vippet gjennom til spissen som satte ballen utenfor stolpen fra skrått hold.

- Jeg høyner med å si at han er nærmest verdens farligste mann. Det er ikke mange spisser i hele verden som er en større trussel mot forsvarere enn det den unge fyren fra Jæren er akkurat i øyeblikket, utbrøt fotballekspert Lars Tjærnås etter Haaland sin sjanse.

Og bare noen minutter senere var Haaland farlig frempå igjen. På nytt prøvde han seg fra spiss vinkel og jærbuen hamret ballen opp i nærmeste stolpe.

Selv om Haaland var farlig frempå flere ganger måtte han gå målløs av banen. Men nordmannen sin assist ble kampavgjørende og Dortmund vant 1-0.

Målfattig første omgang

I første omgang kom begge lagene til flere sjanser, men det var tydelig at Hoffenheim savnet superspiss Andrej Kramaric og Dortmund savnet Haaland.

Klikk på bildet for å forstørre. PÅ BENKEN: Erling Braut Haaland startet på benken mot Hoffenheim, men kom inn etter 63 minutter.

PÅ BENKEN: Erling Braut Haaland startet på benken mot Hoffenheim, men kom inn etter 63 minutter. Foto: Skjermdump Viaplay

Først kom Gacinovic til en stor mulighet, men ballen gikk noen centimetere utenfor Dortmunds mål. Et kvarter senere vartet Hitz opp med en god redning og hindret Belfodil nesten alene med keeper.

Ti minutter før pause kom Gio Reyna plutselig gjennom, og amerikaneren rundet Hoffenheim-keeperen og avsluttet mot mål, men ballen ble reddet på streken av Skov.

Viasat sin ekspert på tysk fotball, Jan Åge Fjørtoft, mente i pausen at Dortmund savnet Haaland.

- Det kunne stått 1-1, det kunne stått 2-2, for det har vært mange store sjanser og det er klart vi kan gå i klisjéfella og si «hadde Kramaric vært der, hadde Haaland vært der», men faktum er at en av de hadde scoret for det var store nok sjanser som en god goalgetter hadde tatt vare på, sa Fjørtoft i pausen.

Hat trick på landslaget

20-åringen klarte ikke å sette sitt preg på Norges skjebnekamp mot Serbia forrige torsdag, men spissen slo hardt tilbake i søndagens kamp mot Romania.

Haaland banket inn sitt første hat trick for det norske landslaget og kunne fort scoret mer enn tre mål i kampen mot rumenerne. I onsdagens landskamp mot Nord-Irland spilte Haaland 87 minutter uten å komme på scoringslisten.

Nordmannen har startet sesongen 2020/21 like bra som han avsluttet forrige sesong, og hadde før lørdagens kamp fire mål på tre Bundesliga-kamper denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.