Gå til sidens hovedinnhold

Haaland avgjorde målfest etter VAR-straffe

Den norske superspissen noterte to nye fulltreffere og assist i viktig seier.

BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA DORTMUND 3-4:

Vertene ledet både 1-0, 2-1 og 3-2. Men Borussia Dortmund har Erling Braut Haaland og andre andre vinnertyper i laget som ikke lar seg knekke av en nedtur eller tre.

Lørdag ettermiddag scoret den norske målmaskinen både det første og det siste Dortmund-målet da gultrøyene fikk kjempet til seg seieren på Bay Arena.

Avgjørelden falt på et straffespark i 77. spilleminutt. Det dundret Haaland forbi Finlands landslagsmålvakt Lukás Hrádecky.

- Han setter den hardt og får den forbi Hrádecky. Dortmund har snudd til 4-3 på få minutter, konstaterte V sports kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Les også: Slakter Tottenham etter laber forestilling: - Må vise mer enn det her

- Man kan snakke om keeperhøyde og alt man vil, men når det er så hardt er det nesten ingen keepere i verden som tar den, ispedde ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Straffesparket ble idømt etter en klønete manøver fra Leverkusens Odilon Kossounou, som klapset til Marco Resus over nesa i et forsøk på å skjerme en ball ut over dødlinja. Etter dommerens gjennomgang av VAR-repriser ble det konkludert med straffe.

Bare fem minutter tidligere hadde Raphaël Guerreiro utlignet til 3-3 med en frisparkperle.

Første for året

I første omgang var det Haaland som ordnet Dortmunds første scoring på hodet denne sesongen.

Spissen fra Jæren steg til værs, og så ut som han knapt hadde gjort annet da han på imponerende vis fikk styrt ballen ned i det lengste hjørnet.

- Det Erling gjør her, det er skolebok. Det er opp, vente, heade, bruke kraften din og sette den i hjørnet, For denne her er ikke ferdigscora, mente Jan Åge Fjørtoft i V sports studio.

- Jeg tror vi kommer til å se flere Erling Haaland-scoringer på hodet. Men da må Dortmund også være litt mer sentrert på å slå innlegg, som Bayern er med Robert Lewandowski.

Les også: Har overrasket i Eliteserie-comebacket. Nå advarer eksperten: - Et usikkerhetsmoment

Studiokollega Uwe Rösler tilføyde at denne typen angrep var akkurat det Dortmund manglet i 85 minutter da de tapte for Freiburg tidlig i sesongen.

Bare sekunder etter Haalands utligning kom de gulkledde gjestene til en ny sjanse der jærbuen var sentral i begivenhentene.

Etter å ha rullet opp et angrep med den norske spissen til venstre i banen, fant ballen igjen veien ut til høyreback Thomas Meunier.

Annullering

Belgieren var mannen som serverte innlegget på 1-1 like før, og Meunier skrudde igjen ballen inn på hodet til nordmannen i noe som fram til headingen lignet på en reprise av situasjonen ved utligningen.

Haaland vant duellen sin igjen, men ikke klarere enn at han bare fikk headet et par meter framover i feltet mot den første stolpen. Der kom en opplagt Jude Bellingham stormende og stanget inn det de aller fleste trodde var 1-2 på Bay Arena.

Dessverre for Dortmund fant dommerteamet også en VAR-forseelse i forkant av den nettkjenningen, og annullerte på bakgrunn av en frispark mot Mahmoud Dahoud.

Isteden var det Patrick Schick og hjemmelaget som kunne gå til pause med 2-1-ledelse etter en utsøkt kontring.

Bare tre minutter etter sidebyttet skulle det lykkes for Dortmund å sette inn 2-2. Meunier og Haaland var nok en gang med i forspillet, men målscorer Julian Brandt må likevel få store deler av æren for at hjemmelaget ble utspilt i situasjonen.

Haalands pasning på førsteberøringen gikk nemlig både et par knepp over bakken og bak Brandt da sistnevnte var på vei inn i rommet bak Leverkusens forsvar. Et mottak og medtak av kunstsorten, og en påfølgende sikker avslutning seinere, sto det likevel 2-2.

Den fartsfylte kampen i Leverkusen fortsatte med 3-2 scoring fra Moussa Diaby, etter en corner der han først misset grovt på ballen. Det lurte de fleste andre på banen og den påfølgende avslutningen fra franksmannen var prikkfri.

Men da 70 minutter var passert sørget Guerriero og Halaand altså for å snu det hele til Dortmunds fordel.