Gå til sidens hovedinnhold

Haaland bekrefter at han ikke spiller viktige kamper for Norge

Landslagsledelsen nektet å gi opp håpet om å få med superspissen, men nå sier Erling Braut Haaland selv at han ikke spiller.

Erling Braut Haaland bekrefter selv på Twitter mandag at han ikke rekker de viktige landskampene mot Tyrkia og Montenegro denne måneden.

- Hei folkens, kjipt å ikke bli klar til landskampene. Hadde gledet meg. Uansett, lykke til Norge, skriver Borussia Dortmund-spissen på Twitter.

Dortmund-trener Marco Rose meldte i forrige uke at Haaland ikke kom til å spille landskampene, men den norske landslagsledelsen nektet å gi opp håpet.

LES OGSÅ: Spiss-krise for Norge - King forlot banen med skade

Nå ser det imidlertid ut til å være avgjort at han ikke spiller kampene.

Fattet håp

Landslagslege Ola Sand sa til Nettavisen fredag at han var i jevnlig kontakt med Dortmund og at det på det tidspunktet ikke var helt utelukket at Haaland kunne rekke kampene.

Norge sliter med en rekke skader inn mot de viktige landskampene og Alexander Sørloth, Mathias Normann, Kristoffer Ajer, André Hansen, Jonas Svensson og Sander Berge er også skadet.

LES OGSÅ: Gazzetta dello Sport: Raiola med skyhøyt lønnskrav på vegne av Haaland

I tillegg pådro Johua King seg en skade i helgens Premier League-runden da han var i akjson for sitt Watford og også han er usikker med tankene på landskampene.

Kjemper om VM-plass

Norge ligger på en andreplass i i sin VM-kvalifiseringsgruppe etter seks kamper. Ståle Solbakkens menn står med 13 poeng så langt og har kun Nederland foran seg på tabellen. Like bak lurer imidlertid Tyrkia med 11 poeng.

Derfor blir bortekampen mot tyrkerne 8. oktober så viktig for det norske laget.

LES OGSÅ: Conte mener Haaland er én av få i verden som kan matche superspissen

Siden debuten på landslaget i 2019 har Haaland vært en sterk bidragsyter foran mål og han har nettet 12 ganger på sine så langt 15 landskamper.

Haaland scoret hele fem landslagsmål på forrige samling og har vært i storform denne høsten. I Dortmund har han nettet 11 mål på åtte kamper i høst.