MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 4-0:

– Det er jo helt utrolig at han ikke setter den, utbrøt Viaplays kommentator Andreas Toft bare noen minutter før Haaland scoret i lørdagens kamp. 

For nordmannen så lenge ut til å ikke ha marginene med seg i kampen mot Southampton, og bommet blant annet på en stor sjanse like før timen var spilt, samt traff innsiden på stolpen i første omgang. 

Men i det 65. minutt satt den for 22-åringen. De Bruyne spilte fri Cancelo, som slo et hardt, lavt innlegg inn i boksen. Der var Haaland på plass, og han banket ballen i mål med venstreslegga. 

– Der var marginene på Haalands side, sa Toft. 

Med lørdagens scoring har Haaland nå 15 mål i Premier League denne sesongen, og han tangerte City-rekorden med scoring i ti kamper på rad, satt av Billy McAdams i 1957. 

– Det er utrolig. Vi bruker ofte slike setninger og det blir overdrevet. Men det gjelder ikke for Erling Haaland. Det er ganske latterlig. Ingen kan navngi noen som er noe som ham. Hans fysiske egenskaper, hans latterlige tempo, øye for mål - det er ekstraordinært, uttalte ekspert Pat Nevin for BBC. 

På totalt 13 kamper for Manchester City har det altså blitt 20 mål for Haaland. Sist gang han gikk målløs av banen for de lyseblå var i andre serierunde mot Bournemouth, for nesten to måneder siden. 

Cancelo-magi

Det tok ikke lang tid før City kom til kampens første sjanse, for allerede etter litt over ett minutt var Mahrez nære å sende hjemmelaget i ledelsen. Han klinte til på halvvolley, men en sterk redning av Bazunu hindret scoring.

Noen minutter senere ble Haaland spilte igjennom, men Bazunu nådde ballen like før nordmannen, som dermed ikke fikk avsluttet.

City fortsatte å gå i strupen på Southampton og de lyseblå vartet opp med to store sjanser på to minutter.

Først var Mahrez nære på med en volley i god posisjon, før Haaland ble spilt igjennom av Foden minuttet senere. Nordmannen avsluttet med høyrefoten fra sekstenmeteren, men ballen gikk på innsiden av stolpen, trillet på streken og ut. En gigantisk sjanse til 22-åringen.

Det heftige City-trøkket fikk til slutt uttelling for hjemmelaget, for i det 20. minutt sendte Cancelo de lyseblå i ledelsen.

Den portugisiske backen gjorde det på egenhånd etter han mottok ballen på midtbanen. Han utfordret, kjørte en skuddfinte og smalt ballen så i mål med venstrebeinet.

Tolv minutter senere doblet Manchester City ledelsen etter et praktfullt angrep. Foden ble spilt fint gjennom av De Bruyne, og førstnevnte chippet ballen lekent i mål til 2-0.

– De blir rundspilt på Etihad, sa kommentator Andreas Toft om Southampton etter Citys andre scoring. Bortelaget hadde lite å stille opp med.

Haaland-bom

Det tok heller ikke lang tid av andre omgang før City økte til 3-0. Fire minutter ut i omgangen slo Rodri en strålende pasning på tvers til Mahrez på full fart inn i sekstenmeteren. Han banket til på volley, og ballen gikk kontant i mål i motsatt hjørne. 

Men Haaland jaktet fortsatt scoring, og like før timen var spilt var han ekstremt nære å sette ballen i mål. De Bruyne slo en perfekt pasning til Haaland i feltet, og jærbuen trengte bare sette ut foten for å få ballen i mål, men under sterkt press fra Salisu bommet han på kula. 

– Det er jo helt utrolig at han ikke setter den. Han bommer rett og slett på ballen. Det er ikke marginene akkurat i dag, utbrøt Toft etter Haalands bom. 

Men Haaland lyktes til slutt, og i det 65. minutt satte han ballen i mål etter flott spill av De Bruyne og Cancelo i forkant. 

City fortsatte å kjøre over Southampton, og i det 77. minutt var Grealish nære å sette navnet sitt på scoringslisten. Bazunu fikk imidlertid slått ballen over mål. 

Den endte til slutt med 4-0-seier til Manchester City etter en overbevisende kamp mot Southampton.