*Nettavisen* Sport.

Haaland debuterte for Norge med flust av hull i strømpene: - Har du sett leggene mine?

 

HULL I STRØMPENE: Erling Braut Haaland tok saksa i bruk før landslagsdebuten. Her feirer han sammen med Sander Berge etter sistnevntes 1-0-scoring - hans første med flagget på brystet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

19-åringen fikk sin første A-landskamp for Norge torsdag kveld. Før kampen tok han saksa i egne hender og klippet flere hull i landslagsstrømpene.

NORGE - MALTA 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Supertalentet Haaland fikk sin debut for det norske seniorlandslaget mot Malta i torsdagens 2-0-seier.

19-åringen startet på topp i tospann med Joshua King, og kunne med litt marginer notert seg for sitt første landslagsmål. Han hadde blant annet en heading over fra god posisjon.

- Jeg vil jo score, men det viktigste er å vinne, sier Haaland til Nettavisen etter kampen.

- Hva tar du med deg fra debuten?

- Jeg tar med meg en A-landskamp for Norge, først og fremst, en drakt og erfaring. Jeg er stolt, sier han.

Hull i strømpene

Den oppmerksomme seer la kanskje merke til at Haaland spilte med store hull bak på strømpene sine mot Malta.

Det var ikke tilfeldig.

- Jeg klippet hull i dem selv. Jeg vet ikke om du har sett leggene mine, de er veldig store, så det er derfor, sier Haaland.

Han bekrefter at det gjøres for å få sirkulasjon i beina.

King: - Han har det i seg

Spissmakker Joshua King har latt seg imponere av Haaland denne uken. King røper at han har gitt råd til 19-åringen både underveis i kampen mot Malta og på treningene opp mot avspark.

Selv om de ikke har spilt mer enn 60 minutter sammen, mener King at Haaland er svært spennende.

- Jeg har sett at han har det i seg. En veldig god spiller, men vi må være tålmodige og gi ham tid. Han kommer til å bli en veldig god spiller i fremtiden, sier King til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

NESTEN: Erling Braut Haaland depper etter at marginene gikk mot ham foran mål mot Malta. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Red Bull Salzburg-spilleren ble tatt av banen utover i den andre omgangen, men virker aktuell for en startplass også mot Sverige på søndag.

Haaland er i hvert fall klar til dyst om Lagerbäck gir ham fornyet tillit.

- Det blir en tøff kamp, og det er sånne kamper du vil spille, kamper du må få noe ut av for å komme til mesterskap. Det blir spennende, sier han.

- Passer fint inn

Haaland har hatt sine første dager med A-landslaget denne uken, og torsdag fikk han altså debuten. Han føler han har tatt nivået.

- Jeg synes det. Det har vært relativt rolige treninger, men jeg synes jeg passer fint inn her, sier han til Nettavisen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck ville ikke avsløre om Haaland spilte nærmere eller lenger unna en startplass mot Sverige, men var likevel godt fornøyd med debutanten.

- De (spissene) har det ikke lett når Malta står på sin egen banehalvdel så mye. Jeg synes han leverte godkjent, så hadde han kanskje ikke marginene med seg på de sjansene han hadde, sier svensken til Nettavisen.

Kampen mot Sverige spilles søndag kveld klokken 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.