BORUSSIA DORTMUND - BAYER LEVERKUSEN 3-1:

Dortmund lå likt med Wolfsburg før den 34. og siste serierunden, men to scoringer av Haaland og én av Marco Reus sørget for at det er gultrøyene som kapret tredjeplassen, bak RB Leipzig og suverene Bayern München.

Oppgjøret mot Leverkusen var også den siste for Dortmund for den polske forsvarsspilleren Lukasz Piszczek. 35-åringen har en lang karriere bak seg i den tyske storklubben etter han ankom i 2010, og fikk velfjortent stående applaus fra samtlige på Signal Iduna Park da han ble byttet ut med 15 minutter igjen å spille.

Også Bender-tvillingene Sven og Lars gir seg i Leverkusen etter sesongen, og førstnevnte fikk æren av å score fra straffemerket like før slutt. Med en 3-0-ledelse til Dortmund virket ikke Roman Bürki veldig interessert i å redde forsøket fra Bender.

Se høydepunktene fra kampen her:

- Haaland-spesial

Det skulle ikke ta lang tid før Haaland markerte seg. Etter fem minutter sendte Reinier nordmannen gjennom med en perfekt stikker, som banket ballen sikkert nede i det høyre hjørnet.

- Og da er vi i gang med å lete etter superlativer til en mann som egentlig har brukt opp alle. Det ser så lettvint ut, kommenterte Lars Tjærnås for V Sport etter Haalands 26. ligamål for sesongen.

- Dette er en Haaland-spesial, sa Jan Åge Fjørtoft i studio i pausen.

Etter god start fra Dortmunds side, kom Leverkusen mer og mer inn i kampen utover den første omgangen, og de spilte til tider hjemmelaget godt inn i egen boks.

Nærmest for bortelaget før hvilen var Paulinho da Karim Bellarabi fant ham inne i feltet. Brasilianerens forsøk fra fem meter ble imidlertid stoppet av en strålende Roman Bürki i Dortmund-buret.

Dortmund-seier

Fem minutter etter hvilen doblet Marco Reus ledelsen for vertene da frisparket hans fra hjørnet av sekstenmeteren gikk rett inn forbi Lukás Hrádecky i Leverkusen-buret, som ble satt ut av løpene til Rinier og Thomas Delaney.

Utover andre omgang kom begge lag til gode muligheter, og syv minutter før slutt scoret Haaland sitt andre for dagen da Leverkusen-back Wendell serverte ham med en forferdelig pasning.

- Utilgivelig, var Tjærnås' dom over Wendells feilpasning.

Like før slutt reduserte Lars Bender fra straffemerket for Leverkusen etter at Burki ikke nevneverdig prøvde å redde forsøket hans i tyskerens siste kamp for Leverkusen, men det ble med den ene scoringen for gjestene.

Dermed kan Dortmund juble etter å ha sikret seg tredjeplassen i årets Bundesliga-sesong.