LIVERPOOL - SALZBURG 4-3:

LIVERPOOL (Nettavisen): Onsdagens Champions League-oppgjør på Anfield utviklet seg til å bli av den svært dramatiske sorten.

Etter at vertene kjørte fullstendig over Salzburg og ledet 3-0, våknet etter hvert den østerrikske klubben. Etter 55 minutters spill sto det plutselig 2-3. Da entret Erling Braut Haaland banen.

Landslagsspissen, som etter kampen avslørte at oppgjøret var nær ved å glippe som følge av sykdom, brukte kun tre minutter på å finne veien til nettmaskene - hans 18. mål på 11 kamper i alle turneringer denne sesongen.

19-åringen snek seg fri inne i feltet før han ble servert av Takumi Minamino, og fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i mål bak Liverpool-keeper Adrian.

- Det var veldig bra gjort av Taki, og så fikk jeg planlegge feiringen før jeg så den (ballen) var i mål, så det var flott, sier Haaland etter kampen.

Milner-prat

Mohamed Salah sørget for at Liverpool til slutt vant kampen med 4-3, men for Haaland ble det likevel en minneverdig kveld på Anfield.

Mens Haaland gikk rundt og takket både spillere og fans for kampen, utvekslet han noen gloser med Liverpools James Milner, med hånden plassert foran munnen slik fotballstjerner har for vane å gjøre, slik at kameraene ikke skal kunne snappe opp hva som blir sagt.

Etter kampen ville han ikke si så mye om hva de to snakket om.

- Det er som du sier, jeg er en stjerne nå, og da må sånne regler følges og jeg trenger ikke gå dypere inn i det, sier han glisende og med et glimt i øyet til Nettavisen.

Fant kompisgjengen på tribunen

Etter scoringen dro Haaland fram sin stolte positur og feiret foran de tilreisende supporterne, før han pekte opp mot tribunen i retning en helt spesiell gjeng.

For mens Salzburg-manager Jesse Marsch stormet bort til Haaland og resten av spillerne for å feire målet, hadde nordmannen nok med å finne flere kjente ansikt i borteseksjonen.

Unggutten fra Bryne hadde en hel haug av kompiser som hadde tatt turen til Anfield for å overvære kampen.

- Jeg fokuserte på å finne guttene fra Bryne på «tribban», så det var egentlig fokuset mitt, sier Haaland til Nettavisen på spørsmål om han faktisk fikk med seg at hovedtrener Marsh kastet seg om halsen hans i jubelrus.

- Fant du dem?

- Jeg fant dem, ja, sier den norske landslagsspissen etter kampen som på dramatisk vis endte med 4-3-seier til Liverpool.

Haaland måtte avfinne seg med å starte kampen på benken etter å ha slitt med sykdom i forkant av kampen.

Fra innbytterbenken fikk han se kampen ta en dramatisk vending da Salzburg kom ut i hundre etter hvilen og scoret to raske mål etter å ha blitt rundspilt til tider før pause.

Tre minutter var alt Haaland trengte for å bringe balanse i regnskapet, men det ble bare nesten for den østerrikske klubben.

- Det er synd at vi ikke klarte å holde ut, da hadde det vært en veldig bra prestasjon. Men jeg er stolt over laget mitt og denne klubben, og det viser at vi har noe på dette nivået å gjøre, forteller den tidligere Molde-spilleren etter kampslutt.

Blandede følelser

Han forteller at han sitter igjen med blandede følelser etter kampen. Glad for å ha scoret på Anfield og at laget kom tilbake fra 0-3, men skuffet over den første omgangen.

- Vi slipper ting for lett til, men Jesse hadde en fin pauseprat, så vi klarte å justere små ting som gjorde at det ble jevnere, forteller spissen som ofte la seg på Joe Gomez etter at han kom inn.

Liverpool-midtstopperen kom inn i laget for en skadd Joel Matip, og viste til tider at det er et lite stykke til toppformen.

- Vi trodde jo Matip kom til å spille, men så fikk vi vite i dag morges at han (Gomez) skulle spille, så da handlet et om å se litt ekstra på ham, og det følte jeg egentlig gikk veldig greit, forteller Haaland til Nettavisen.

Noen småfarligheter i sluttminuttene var det nærmeste han og hans lagkamerater kom 4-4-scoringen på Anfield, men bortelaget fikk likevel svært god mottakelse av Salzburg-fansen etter kampslutt.