*Nettavisen* Sport.

Haaland fortsatt med i kampen om prestisjepris

 

Erling Braut Haaland er fortsatt aktuell for Golden Boy-prisen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Kampen om den anerkjente Golden Boy-prisen tetner til. Erling Braut Haaland (19) er nå én av kun 20 spillere som fortsatt kan få prisen.

Feltet av kandidater som er aktuelle for å få prisen er redusert fra 40 til 20 nominerte. Golden Boy-trofeet går til årets unge spiller i Europa.

Haaland er altså fortsatt med i kampen, sammen med store stjerner som Matthijs de Ligt (Juventus), João Félix (Atlético Madrid) og Jadon Sancho (Borussia Dortmund). Det var nettopp de Ligt som stakk av med fjorårets utgave av prisen.

Kåringen er et samarbeid mellom flere utenlandske aviser. På listen over tidligere vinnere står blant andre Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Aguero, Paul Pogba og Kylian Mbappé.

Den norske spissen har herjet for østerrikske Salzburg denne sesongen. Han er toppscorer i serien og har scoret fire mål på to kamper i mesterligaen. Mot Genk scoret han hattrick, og noen uker senere utlignet han til 3-3 mot Liverpool på Anfield i oppgjøret Salzburg til slutt tapte.

I sommer ble han toppscorer i U20-VM. Samtlige ni mål kom i Norges 12-0-seier over Honduras.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.