– I den tredje hjemmekampen på rad scorer Erling Braut Haaland hat trick. Han bryter rekorder etter rekorder, målmaskinen fra Jæren, utbrøt Viaplays ekspertkommentator Tor Ole Skullerud etter at Haaland satte inn sitt tredje for dagen mot Manchester United.

– Han ligger faktisk på skjema til å slå Dixie Deans 60 mål fra slutten av 1920-tallet, hadde en tydelig imponert Kasper Wikestad poengtert tidligere i kampen.

Dixie Deans utrolige rekord er bare en av flere rekorder som ekspertene nevner som oppnåelige for Haaland. Mohammed Salahs 32 scoringer i 2017/18-sesongen (flest i Premier League-æraen) og Jamie Vardys rekord for scoring i flest kamper på rad (11) er blant de som nevnes.

Haaland har nå scoret i syv kamper på rad, og er kun fire kamper unna å tangere Vardys rekord.

Videre i saken kan du lese om rekordene Haaland allerede har brutt.

Les også: Sjokkert over Haalands mat-grep: – Spiser du det der?

Premier League-rekorder

Flest mål på første fem kamper

Erling Braut Haaland ble hentet til Manchester City for å fylle tomrommet etter Sergio Aguero, og det var nettopp argentinerens rekord jærbuen slo etter sine fem første kamper.

Etter å «bare» ha scoret tre mål på sine første tre kamper for Manchester City, så scoret 22-åringen hat-trick i to kamper på rad.

Det tok totalen til ni mål på sesongens første fem kamper, hvilket var nok til å ta Agueros rekord på åtte mål på hans første fem Premier League-kamper.

Første til å score to hat tricks

Erling Braut Haaland har blitt vant til å score hat-trick, med 14 så langt i karrieren, men det er langt fra hverdagskost i fotballen.

Når Haaland satte inn sitt andre hat trick mot Nottingham Forest, bare fire dager etter at han gjorde det samme mot Crystal Palace, knuste han den tidligere Premier League-rekorden.

Nordmannen brukte kun fem kamper på å klare bragden, noe som er langt færre enn hva noen har klart før.

Den tidligere Newcastle-spissen Demba Ba er nærmest, og brukte 21 kamper. Tony Yeboah og Fernando Torres brukte begge 25 kamper.

Dagens hat trick gjør bragden desto mer imponerende.

Raskest til ti mål

Haaland brukte bare seks kamper på å score sine ti første mål i Premier League - noe som er en tangering av Michael «Micky» Quinns rekord fra 1989.

Med det klarte han milepælen raskere enn spisslegender som Alan Shearer (10 kamper), Kevin Phillips (10), Sergio Aguero (11) og Andy Cole (13).

Les også: Krystallklar advarsel om Haaland og City: – Det er illevarslende

Tidligere rekorder

Beste start i Bundesliga

Det var ikke bare i Manchester City Haaland fikk en «flying start». Etter å ha scoret hat-trick i sin debut for Borussia Dortmund scoret Haaland to mål i de to påfølgende kampene.

Spissen sto dermed med syv mål på hans første tre kamper i den tyske toppdivisjonen, noe som knuste den tidligere Bundesliga-rekorden.

Raskest til ti mål i Champions League

Dortmund hentet Haaland i januar 2020, etter at jærbuen scoret åtte mål på de seks gruppespillskampene i Champions League for RB Salzburg.

I sin første europakamp for den tyske klubben banket han inn to mål mot PSG, noe som førte til at han hadde scoret ti mål på sine første syv kamper i turneringen.

Med det knuste han rekorden til de tidligere rekordholderne Adriano, Firmino og Mané, som alle trengte alle elleve kamper på å score sine ti første mål.

Haaland fortsatte i samme tempo, og scoret 20 mål på sine første 14 CL-kamper, noe som resulterte i en ny rekord.

Flest mål i en enkelt VM-kamp (alle nivåer)

Haaland har fortsatt til gode å representere Norges herrelandslag i VM, men på aldersbestemt nivå har han allerede rukket å bemerke seg.

Da Norge U20 møtte Honduras i gruppespillet i U20-VM i 2019, banket Haaland like så greit inn hele ni mål.

Ingen har noen gang scoret flere mål i et VM, uavhengig av nivå, tidligere.

Les også: Sjokkert over Haalands mat-grep: – Spiser du det der?