Borussia Dortmund - Bochum (3-4):

Siden Bayern München ble kronet til mestere forrige serierunde, og med åtte poeng ned til tabell-treer Bayer Leverkusen, var det lite tabellmessig som sto på spill for Dortmund. Spenningen var likevel til å ta å føle på, da de to rivalene møttes for første gang på Signal Iduna Park på 18 år, med to supportergrupper som virkelig ga en fantastisk ramme.

Av Haalands tre mål kom to etter straffespark.

- Til de som lurer på om det fortsatt betyr noe for Haaland å prestere for Dortmund, så er det bare å se på disse bildene og hva han har gjort den første halvtimen, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås under Haalands andre målfeiring.

I pausen kom den nedslående beskjeden om at Haalands agent Mino Raiola hadde gått bort. Tross dette entret Haaland gressmatten også i andre omgang.

Dortmund så lenge ut til å vinne kampen, men rivalen hadde andre planer.

LES OGSÅ: Familien i melding: Mino Raiola er død

Sjokkåpning

Etter bare litt over to minutter kunne gjestene slippe jubelen løs, da Sebastian Polter ble stående mutters alene inne i Dortmunds sekstenmeter. Etter et innlegg fra Takuma Asano satt tyskeren ballen kontant i mål med en strålende heading.

Bare seks minutter senere overrasket Bochum nok en gang. Gerrit Holtmann fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og sendte ballen på fantastisk vis mot det lengste hjørnet, over keeper Marwin Hitz.

Dobbel Haaland fra straffemerket

Det tok riktig nok ikke lang tid før Dortmund fikk muligheten til å redusere, da de ble tildelt et straffespark i det 18.minutt. Dette etter at ballen traff armen til Milos Pantovic. Haaland øynet scoring og lot ikke muligheten glippe. På kontant vis reduserte jærbuingen for vertene.

Tross den gode starten, ble dette plutselig ulykkens dag for Bochum. I det 28.minutt fikk Dortmund nok en gang idømt straffespark, og Haaland skrittet på nytt opp fra straffemerket. Haaland satt straffen i motsatt hjørne fra det første straffesparket.

Kjempesjanse og hat-trick!

Like før timen fikk Haaland muligheten til å fullføre sitt hat-trick. Etter et innlegg dunket spissen til på volley, men Bochum-keeper Manuel Riemann lot seg ikke overliste denne gangen.

- Jeg skjønner at Haaland er fortvilet, for han gjør egentlig det eneste han kan gjøre - å presse ballen ned, sa Tjærnås etter avslutningen.

Haaland fikk raskt en ny mulighet. Marco Reus sendte et lavt innlegg mot nordmannen. Innlegget havnet bak Haaland, og da jærbuen prøvde å få kontroll på ballen ble den harde berøringen heller en avslutning. Ballen snek seg dermed forbi Bochums målstrek. Dermed sto det 3-2 til Dortmund i det klokken viste 62. minutter.

- Det beste feiltreffet han har hatt i karrieren, sa Tjærnås.

Forsvarsfeil og enda et straffespark

- De beste stopperne i verden fokuserer på spilleren og lar ballen være, sa Tjærnås etter at Jurgen Locadia reduserte for Bochum i det 81. minutt.

Dortmunds midtstopper Manuel Akanji så ikke ut til å ha fått med seg denne læresetningen, og klarte ikke å forhindre at innlegget fra Pantovic endte hos Locadia.

Bare fire minutter senere endte ballen i armen på Axel Witsel. Milos Pantovic satt deretter inn vinnermålet for Bochum. Dette var kampens tredje straffespark.