*Nettavisen* Sport.

Haaland hylles etter drømmedebuten i Champions League

Oppturen for Erling Braut Haaland vil ingen ende ta. 19-åringen, som debuterer i Champions League, scoret tre mål før pause for Red Bull Salzburg mot Genk.

18.09.19 00:05

RED BULL SALZBURG - GENK 6-2:

Ingen yngre spiller enn den ferske landslagsspissen (19 år og 58 dager) har noen gang scoret et hat trick før pause i Champions League.

Haaland, som nylig debuterte for det norske landslaget, sjokkåpnet da han ble spilt fram av Takumi Minamino i Champions League-oppgjøret mot Sander Berge og Genk. Unggutten var iskald alene med Gaëtan Coucke da han satte inn åpningsmålet etter kun to minutter.

19-åringen har hatt en eventyrlig sesongstart, og står med elleville 11 mål på de sju første seriekampene i Østerrike.

Han tok med seg målformen til Champions League, og ga seg ikke før han hadde satt tre mål i nettet.

- Jeg har ikke ord. Braut Haaland er i kveld kongen av Champions League. Herjet med Genk. Wow, skriver TV 2-anker Jon Børrestad blant annet på Twitter.

Tenker på neste kamp

Etter kampen vanket det også skryt fra landslagssjef Lars Lagerbäck, som gjestet svenske Viasat.

– For det første er han en veldig fysisk sterk, stor spiller. Han er over 1,90 lang. Bare den evnen han har til å gjøre såkalt enkle mål...det er en følelse han har. Han er også en sikker avslutter og setter inn sine mål på en fin måte, sa han ifølge NTB.

Videre skrøt svensken av rogalendingens væremåte.

– Det er en gutt som har beina på jorda og er positiv i hele sin holdning. Det skal bli utrolig interessant å følge denne spilleren, sa han.

Nå håper Haaland selv at Salzburg kan overraske slik Ajax gjorde i turneringen forrige sesong. Om to uker venter Liverpool på Anfield for den østerrikske klubben.

- Først og fremst må vi fokusere på neste kamp i ligaen. Så må vi langsomt tenke på Liverpool, men alt er mulig. Du så Ajax forrige sesong, og det ville vært fint å være «den nye Ajax», men vi vet det er mange gode lag i gruppen, så det er vanskelig, men alt er mulig, sier han i et intervju vist på Viasport.

Drømmestart

Haaland debuterer i Champions League tirsdag, og kunne knapt drømt om en bedre debut på den største scenen i europeisk fotball. Kun to spillere i Champions League-historien har tidligere scoret i løpet av de to første minuttene i debuten; Andreas Möller og Elaquim Mangala.

Etter drøyt 30 minutter var Haaland på plass igjen. Hee-chan Hwang fant nordmannen i et vidåpent Genk-forsvar, og den norske spissen var klinisk da han satte inn 2-0.

Like etter ble Genk straffet igjen da Hwang la på til 3-0, mens Jhon Lucumi reduserte til 1-3 etter 40 minutter.

På overtid var imidlertid Haaland på plass igjen. Denne gangen ventet spissen inne i feltet, og bredsidet inn 4-1 og sitt tredje mål etter innlegg fra Hwang.

Han er dermed den første tenåringen siden Wayne Rooney til å score hattrick i sin CL-debut. Rooney nettet tre for Manchester United mot Fenerbahce i 2004, ifølge OptaJoe.

Se Haalands 2-0-scoring her!

Herjet

Salzburg gjorde stort sett som de ville mot Berge og hans belgiske klubb, og kun minutter ut i den andre omgangen økte Dominik Szoboszlai til 5-1.

Genks Mbwana Samatta reduserte til 2-5 etter 52 minutter, men Salzburg-kaptein Andreas Ulmer økte ledelsen til 6-2 kun 14 minutter senere.

Haaland fikk en god mulighet til å notere sitt fjerde i den andre omgangen, før han ble tatt av banen etter rundt 72 minutter - naturligvis til stående applaus i Salzburg.

Spissen er med sine tre scoringer hittil toppscorer i Premier League, og har virkelig fått vist seg fram på den ypperste europeiske scenen.

2. oktober kommer den ultimate testen for den tidligere Molde-spilleren, når Virgil van Dijk og Liverpool venter på Anfield.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag