ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges 21 år gamle superspiss prikket inn tre nye scoringer i Norges utklassingsseier mot Gibraltar på Ullevaal Stadion tirsdag kveld. Borussia Dortmund-stjernen nekter å slutte å score både på klubb- og landslag.

Etter hat tricket, som var med å sikre Norge tre viktige poeng i VM-kvalifiseringsgruppe G, satt lovordene løst fra flere hold.

- Tallene snakker for seg selv. Det er helt vanvittig, vi er heldige som har ham, sier Norges kaptein Martin Ødegaard om lagkameraten.

- Han er helt der oppe blant de aller største. Han står ikke tilbake for noen, fortsetter han.

Les også: Ajer forklarer hvorfor han reagerte på TV 2-spørsmål: - Overrasket over at det ble stilt

Advarer mot store forventninger

Også landslagstrener Ståle Solbakken kan ikke annet enn å la seg imponere over den oppsiktsvekkende statistikken, til en av de største stjernene som finnes i fotballverden for øyeblikket.

- Erling er det råeste vi har sett i norsk fotball. Og jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe, er den klare meldingen fra Norges sjef om superspissen.

Haaland fylte 21 år for under to måneder siden og er tidenes yngste til å nå opp til et tosifret antall mål på landslaget. Solbakken advarer imidlertid mot å skape for store landslagsforventninger til en gutt som er født så sent som jærbuen faktisk er.

- Du skal ikke begynne å prate om en gutt som er født i 2000 i et historisk perspektiv, men det er vel ingenting som tilsier at han ikke har passert - eller kommer til å passere - alle andre, sier Solbakken tydelig.

Les også: Mener United-spilleren gjorde en tabbe. Nå hevdes det at han krever svar fra Solskjær

Jørgen Juve står med flest mål på det norske landslaget i historien. Den tidligere Lyn-spilleren noterte seg for 33 mål på 45 kamper for Norge mellom 1928 og 1937, i det som trygt må kunne kalles en annen tid i fotballen.

Haalands hat trick ble naturlig nok lagt merke til hos klubblaget også.

Haaland selvkritisk

Haaland selv var ikke tilgjengelig for pressen på pressekonferansen etter tirsdagens kamp. I intervjuet med TV 2 etter kampen viste han dog tydelige tegn til den sulten som har tatt han opp i verdenseliten.

- Jeg scorer ikke nok mål, men jeg begynner å nærme meg ett mål i snitt. Jeg burde hatt mer mål enn kamper, uttalte en klokkeklar og selvkritisk Haaland til kanalen rett etter kampen.

Med tirsdagens 5-1-seier er Norge for fullt med i kampen om VM-billett. Kun målforskjellen skiller Nederland og Norge etter seks kamper etter at de oransje knuste Tyrkia hele 6-1 på eget gress i Amsterdam.

Om nøyaktig en måned møter Norge nettopp Tyrkia i det som blir en svært viktig kamp i Istanbul. Tyrkerne ligger to poeng bak Norge og Solbakkens gutter vil distansere Tyrkia med seier i det som vil bli en heksegryte foran fullsatte tribuner.

Les også: Norge knuste Gibraltar, men sløste med sjansene: - Må være ærlige på det