Premier League-fotballen ruller snart igjen etter over en måneds pause som følge av VM-sluttspillet i Qatar.

Mens flere av lagkameratene har kjempet om VM-trofeet, har Erling Braut Haaland hatt ferie og den siste tiden trent med de øvrige City-spillerne som har blitt slått ut av VM tidlig eller ikke deltatt i det hele tatt.

I et ferskt Viaplay-intervju med den tidligere Liverpool-spilleren Jan Mølby åpner Haaland opp om sine tanker etter det første halvåret i Manchester City.

Intervjuet, med tittelen «Haaland conquers England» har premiere på Viaplay tirsdag kveld.

Les også: Messi kritiseres av Drillo

Dette har overrasket mest

Nordmannen får blant annet spørsmål om hva som har overrasket ham mest etter at han sluttet seg til Manchester City.

– Det som har overrasket meg mest er hvor gode spillerne faktisk er når du ser nøye etter hver dag på trening, sier Haaland.

Les også: Gode nyheter for United etter VM-finalen

Uoppfordret trekker han frem lagkamerat Ilkay Gundogan som et kroneksempel.

– Du ser detaljene, du ser de små tingene ved for eksempel Gundogan og hvor god han er på de enkle tingene. Han har kanskje vært den beste spilleren på trening siden jeg kom hit, når det gjelder de enkle tingene, én touch, to touch, førstetouchen og beslutningene. Det er kanskje kvaliteten og nivået på trening hver dag som har overrasket meg mest, sier Haaland.

Det er også to andre lagkamerater som har gjort inntrykk på 22-åringen fra Bryne.

– Jeg kjente til hver eneste spiller, for jeg har sett på City så lenge jeg kan huske. Jeg visste ikke at Phil (Foden) var så god. Jeg visste at han var god, men hvis du ser han på trening og hvordan han dribler. Det er sprøtt å se. Alvarez har også overrasket meg veldig, for jeg har ikke sett ham før. Han er et stort talent, og du ser ham i VM nå på topp sammen med Messi. Nivået på trening er så høyt, og det er bra, sier Haaland.

Hyller Guardiola: – Vanskelig å forklare

Han legger heller ikke skjul på at samarbeidet med manager Pep Guardiola knapt kunne vært bedre.

– Fantastisk. Jeg nyter å jobbe med ham hver dag. Jeg er veldig glad for at han signerte ny kontrakt. Det var gode nyheter i ferien min, og jeg ser fram til de neste årene med han.

– Jeg har jobbet med mange forskjellige trenere, og de har alle hatt sine spesielle ting, men han er enda mer detalj-freak. Det er også det jeg liker med ham. Han er en bra person, og jeg kommer godt overens med ham. Vi har det gøy på og utenfor banen, sier Haaland.

Nordmannen virker nesten skremt over hvor godt spanjolen treffer med kampforberedelsene sine.

– Noen ganger forteller han oss ting når vi går gjennom kampen, og så skjer det han har snakket om i kampen. Jeg ser meg litt rundt og lurer «hvordan kunne han vite det?». Han er så smart på sin måte. Det er vanskelig å forklare, for han er virkelig enestående, sier Haaland.

Manchester City spiller sin første kamp etter VM pausen 28. desember borte mot Leeds, og Haaland lover at han er klar.

– Jeg føler at VM-pausen var veldig bra for meg. Jeg føler meg veldig skarp mentalt, og jeg er klar for andre del av sesongen. Det blir fint, sier nordmannen med et lurt smil.