BORUSSIA DORTMUND - FREIBURG 5-1:

Borussia Dortmund hadde få problemer med å ta seg av Freiburg hjemme på Signal Idun Arena fredag kveld og sikret viktige poeng i jakten på Bayern München.

Erling Braut Haaland sto for to av scoringene til hjemmelaget, mens den belgiske backen Thomas Meunier også fikk med seg to fulltreffere fra matchen. I tillegg banket midtbanemannen Mahmoud Dahoud inn Dortmunds femte mål mot tampen.

Se intervju med Haaland under:

Haaland: - De presser meg

Etter kampen var imidlertid ikke den norske spissen helt fornøyd. I intervju med Jan Åge Fjørtoft mente Haaland at han burde ha scoret minst hat trick fredag.

- Jeg skulle hatt det. To mål, det er bra det, men jeg skulle hatt flere, sier han.

Han var imidlertid svært fornøyd med laginnsatsen og spesielt førsteomgang.

- Vi har hatt en god treningsuke mange møter og Rose har snakket mye. I dag var det en veldig bra første omgang og det kan vi bygge videre på. Gjenvinningen var fantastisk og du ser på 3-0-målet at det var et fantastisk mål, så vi må bare fortsette med dette., sier nordmannen.

Se høydepunkter under:

Haaland blir koblet med det som kan krype og gå av storklubber og det er ventet at spissen vil ta en avgjørelse om framtiden innen sommeren. I intervjuet med Fjørtoft forteller Haaland avslører Haaland litt om hva som skjer i kulissene

- Det siste halvåret har jeg valgt å ikke si en eneste ting av respekt for Dortmund. Jeg lar alle andre her i verden snakke. Nå holder klubben på å presse meg til å ta en avgjørelse rundt ting, men jeg vil bare spille fotball. Det betyr vel at jeg snart må få i gang ting, sier han.

- De legger mye press på meg, men det er noe jeg bare må godta. Jeg har respekt for klubben og supporterne, så må jeg bare ha fullt fokus på fotballen, men nå sier det seg selv at det begynner å komme mye press fra klubben, sier han.

- Kan det hende at du bestemmer deg ganske kjapt nå? spør Fjørtoft.

- Ja, det er jo det de vil ha svar på og det betyr at ting må skje, sier 21-åringen.

Sent fredag kveld kom Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke med klubbens reaksjon på utspillet til den norske landslagsspissen.

- Han er en spontan person. Det er greit at han sier det. Det er ikke noe problem med Erling, men han må forstå klubbens situasjon, sier han til Ruhr Nachrichten.

- Vi kan ikke vente med en avklaring til slutten av mai, sier han videre.

Ekspert: - Lenge siden jeg har sett

Dortmund virket virkelig på hugget fra start i fredagens kamp, noe som Viasat-ekspert Lars Tjærnås bet seg merke i da vertene ledet 2-0 etter en halvtime.

- Med fare for å bli litt historieløs, men det er lenge siden jeg har sett Dortmund så påskrudde som den første halvtimen, sa han mens han kommenterte kampen.

Kollega Rune Bratseth var helt enig i den vurderingen.

- Dortmund var veldig på i dag, synes jeg. Som regel har vi sett dem og ventet en hel omgang på at de skal ta seg sammen og virkelig levere, men i dag var det ikke sånn, sa han i studio etter kampslutt.

LES OGSÅ: Dortmund-sjefen med klar tale om Haaland: - Hvem gjør det?

Resultatet betyr at Haalands klubb nå er oppe i 40 poeng etter 19 kamper og ligger med det tre poeng bak Bayern. Storlaget har imidlertid én kamp mindre spilt.

Dobbel av Meunier

Vertene skjøt ut av blokka i fredagens kamp og etter 14 minutters spill tok Dortmund ledelsen. Høyreback Thomas Meunier sørget for ledermålet etter en corner.

Julian Brandt slo hjørnesparket og Meunier kom seg fram ved første stolpe og stanget ballen forbi keeper Benjamin Uphoff. En drømmestart for de signalgule.

Meunier har måttet tåle noe kritikk for sine prestasjoner i Dortmund-trøya etter overgangen fra franske PSG, men begynner nå å bli varm i trøya.

LES OGSÅ: Detaljen på bildet skapte reaksjoner da Haaland skulle ta straffe: - Det er rart

Det var nemlig samme mann som la på til 2-0 et kvarter senere. Nok en gang slo Brandt en corner og igjen var Meunier sterkest i lufta og satte sitt andre for kvelden.

Selv om de kun var 750 tilskuere på Signal Iduna Park denne kvelden, på grunn av koronarestriksjoner, klarte de frammøtte å lage bra med liv på tribunen.

Kanskje var det den «gule veggen light» som gjorde Freiburg-keeper Uphoff nervøs. Burvokteren gjorde i hvert fall mye rart de første 45 minuttene og ga blant annet vekk noen unødvendige returer. Målene til Meunier kunne han imidlertid gjøre lite med.

To fulltreffere av Haaland

Rett før pause var det duket for Erling Braut Haaland. Jude Bellingham gjorde forarbeidet, før nordmannen avsluttet iskaldt i duell med keeper Uphoff.

LES OGSÅ: Raiola: - Vi har klare tanker om hvor Erling bør spille

Dermed hadde hjemmelaget en solid ledelse da lagene gikk til pause.

Dortmund var ikke like overlegne etter pause og slapp Freiburg litt inn i kampen igjen. Etter 61 minutter sørget Emedin Demirovic for litt håp for gjestene.

Dortmund-keeper Gregor Kobel måtte gi retur på et skudd fra Roland Sallai og den tok innbytter Demirovic godt vare på og satte inn reduseringen.

LES OGSÅ: Dortmund-stjerne politianmeldt etter Viaplay-intervju

Freiburg yppet seg etter dette og hadde noen farligheter, men i det 75. minutt satte Haaland spikeren i den berømte kista med sin andre scoring i kampen.

Mahmoud Dahoud snappet ballen og fikk kranglet seg fri, før han spilte gjennom til Haaland. Spissen var sikker alene med keeper og dermed var kampen punktert.

Det var nettopp Dahoud som fikk æren av å sette inn kampens siste mål, da han klemte til mot slutten og sørget for hjemmelagets femte fulltreffer.