Tre runder er spilt av gruppespillet i Champions League. Øverst på toppscorerlisten troner Erling Braut Haaland med seks fulltreffere i Europas gjeveste selskap.

KONKURRANSE: Vinn eksklusive Manchester United-briller til verdi av 4000 kroner

Onsdag kveld ble det to fulltreffere mot det italienske storlaget Napoli. Totalt har den norske 19-åringen banket inn utrolige 20 mål på 13 kamper i høst.

Dette blir selvsagt lagt merke til andre steder enn i Østerrike og Norge. Ryktene rundt Haaland har florert de siste ukene og storklubbene skal angivelig ligge langflate.

LES OGSÅ: Mener Haaland kan skape ny superduell

Ifølge den italienske journalisten Nicolo Schira skal klubber som Manchester United, Liverpool og Juventus hatt speidere på plass for å følge nordmannen onsdag. Dette setter selvsagt fart i ryktene om en overgang for nordmannen.

- Mer attraktive tilbud

Både Juventus og Manchester United skal ha vært tett på nordmannen allerede i fjor høst, i forkant av at en overgang fra Molde til RB Salzburg ble forhandlet fram.

Den gang hevdet Viasat-profil og tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft at Haaland hadde takket nei til dobbel lønn i Juventus, for å dra til østerrikerne.

Mark Ogden følger Manchester United svært tett for ESPN. Han var først ute med nyheten om at Solskjær var en aktuell kandidat for managerjobben i Premier League-klubben i desember i fjor, og nå kommer han med en Haaland-spådom.

Ogden hevder det er reell interesse for nordmannen hos Old Trafford-klubben, men har også en anelse om at konkurransen om nordmannen kan bli for tøff.

LES OGSÅ: Twitter tar av etter Erling Braut Haaland

- United trenger en spiss, og Erling passer perfekt inn. Men han kommer nok til å ha tilbud som er langt mer attraktive enn det United kan tilby, sier Ogden til Nettavisen.

- Jeg tror uansett ikke at det skjer noe i januar. Kanskje til sommeren. Men jeg tror også dette avhenger av hvem som er manager i United da, sier journalisten.

- Solskjær kan hjelpe

Solskjær har vært under press den siste tiden, og selv om United fikk et greit resultat mot ligaleder Liverpool i helgen, er det begrenset hvor lenge sjefene på Old Trafford kan leve med at storklubben vaker i området rett over nedrykksstreken på tabellen.

Etter ni serierunder ligger Solskjærs menn som nummer 14 med ti poeng.

Ogden tror det blir vanskelig å legge langsiktige planer for spillerlogistikk om Solskjærs resultater fortsetter i samme spor som det har gjort denne høsten.

Det at Solskjær jobbet tett med Haaland i Molde, og kjenner spissen svært godt, kan likevel være en faktor som gir United bedre kort på hånden i kampen om 19-åringen.

- Det blir vanskelig å planlegge «livet» under Solskjær, så lenge resultatene er så dårlig. Erling er et stort nok talent til å spille for United, uansett om Solskjær er manager eller ikke, men om Ole blir værende, tror jeg det kan hjelpe dem.

- Men det er ingen garantier i fotball, legger Ogden til.

Haaland takket Solskjær

Høsten 2018 fikk Nettavisen en lengre prat med den norske spissen i forbindelse med at vi kåret ham til årets unge spiller i Eliteserien. Da åpnet han litt opp om hvor viktig Ole Gunnar Solskjær har vært for karrieren og utviklingen hans som fotballspiller.

- Solskjær har hatt stor betydning for at jeg har kommet dit jeg er i dag og jeg lærer fortsatt av ham. Jeg håper at jeg en dag skal bli like god som han var til å avslutte. Da kommer jeg til å bøtte inn mål rundt om i verden, sa Haaland til Nettavisen.

- Jeg kan ikke takke ham nok for det jeg har lært av ham.

Hva konkret har han sagt og gjort?

- Det er på hver trening. Hver dag snakker vi sammen, vi diskuterer og vi har hatt et slags far-sønn-forhold og han har betydd ufattelig mye, fortalte Haaland den gang.