Gå til sidens hovedinnhold

Haaland kritisk til egen prestasjon

Det ble nok en målløs forestilling for den norske superspissen.

MONTENEGRO - NORGE 0-1

Forventningene har vært enorme til Erling Braut Haaland, men Dortmund-spissen har ikke levert som ventet i de tre VM-kvalifiseringskampene for Norge den siste uken.

Tirsdag kveld ble det norsk jubel etter at Alexander Sørloth sikret en 1-0-seier til Norge borte mot Montenegro, men for Haaland ble det en ny kamp uten scoring.

Nå har den norske landslagsspissen spilt fire kamper for Norge uten å score. Det oppleves som uvanlig for en spiller som hele verden er vant med å se bøtte inn mål for klubblaget.

Les også: Spillerbørs - slik spilte Norge mot Montenegro

Selvkritisk Haaland

Etter tirsdagens oppgjør i Podgorica er Haaland selvkritisk.

- Jeg må opp flere hakk. Skal vi ha en sjanse, må vi levere på vårt beste. Det gjelder å gå i seg selv nå og se hva du kan gjøre bedre for landslaget, sier Haaland til TV 2.

Spissen erkjenner at det har vært en del nytt å sette seg inn i etter at Norge fikk en ny landslagssjef i Ståle Solbakken, men Haaland er ærlig på at han må heve seg.

- Jeg må gå i meg selv og se hva jeg kan gjøre bedre, sier den norske stjernen.

Nordmannen er likevel svært godt fornøyd med at Norge tok alle tre poengene tirsdag kveld.

Håpet lever

Haaland har for lengst vist at han er i stand til å prestere enda bedre og nordmannen vil få nye sjanser når landslaget skal spille nye kvalifiseringskamper til høsten.

Etter tirsdagens seier lever håpet om VM-sluttspillet i Qatar for Norge.

Det norske laget står med seks poeng etter tre kamper, men er kun ett poeng bak gruppeleder Tyrkia som rotet det til hjemme mot Latvia tirsdag kveld.

Latvia utlignet nemlig like før slutt mot tyrkerne og sørget for at resultatet ble 3-3.

Norge møter Nederland hjemme i neste kvalikkamp 1. september.