HERTHA BERLIN - BORUSSIA DORTMUND 3-2:

Erling Braut Haaland scoret to ligamål for sitt Borussia Dortmund i midtuken, men i lørdagens kamp borte mot Hertha Berlin gikk han målløs av banen.

Kampen i Berlin ble også en enorm nedtur for spissen og hans klubb. Selv om Dortmund tok ledelsen ved Julian Brandt, snudde vertene det hele i andre omgang.

Målscorer Brandt var involvert i to situasjoner defensivt som resulterte i baklengsmål og gikk fra å være helten til å bli den store syndebukken denne lørdagskvelden.

Se høydepunktene her:

Rösler: - Haaland må forstå det

- De skyter seg selv i foten hver eneste gang. Det er som å slippe en svart katt over veien, det de driver med i nærheten av egen 16-meter. Du vet at det kommer til å gå galt, sa Viasport-ekspert Lars Tjærnås om forsvarsspillet til bortelaget.

LES OGSÅ: Detaljen på bildet skapte reaksjoner da Haaland skulle ta straffe: - Det er rart

I etterkant av Herthas andre scoring zoomet kameraet flere ganger inn på Haaland. Nordmannen virket både sint og skuffet over måten kampen hadde utviklet seg på. Fra TV-bildene kunne det også se ut som jærbuen kom med et par kraftgloser.

Tidligere Manchester City- og Lillestrøm-spiss Uwe Rösler bet seg merke i TV-bildene av Haaland og forsøkte å forklare oppførselen i studio etter kampslutt.

- Styrken hans kan også bli svakheten hans og det er grunnen til at han blir så frustrert. Han har et så sterkt ønske om å score mål og vinne. Når det ikke skjer, som i dag, klarer han ikke å skjule den frustrasjonen. Men han må forstå hvilken effekt det har på de andre, sier Viasat-ekspert Uwe Rösler i studio.

- Han løper, men ingen gir ham ballen i denne kampen. Det gjør han frustrert. Selvsagt forstår jeg at han reagerer på denne måten, jeg var akkurat som ham.

I det 85. minutt trakk Viasat-kommentator Evind Bisgaard Sundet fram at Haaland sto med null avslutninger på mål i dette tidspunktet av kampen.

- Det tror jeg aldri vi har sett før, mente Sundet.

Dortmund tok ledelsen

Nordmannen var likevel sentral da gjestene tok ledelsen i første omgang. Han forsøkte å spille fram mot Julian Brandt som kom et godt løp. Ballen gikk imidlertid via en motspiller før den havnet hos Brandt, men da den først gjorde det avsluttet den offensive midtbanespilleren på ypperlig vis fra spiss vinkel og Dortmund var foran.

Vertene skulle imidlertid slå tilbake og snu kampen i andre omgang. 51 minutter var spilt da spissen Ishak Belfodil sørget for at lagene var like langt i Berlin.

LES OGSÅ: Dortmund-stjerne politianmeldt etter Viaplay-intervju

Vladimir Darida spilte fram til lagkompisen, som utnyttet et passivt Dortmund-forsvar. Han tok med seg ballen inn i farlig sone og avsluttet forbi keeper.

Gjestene fra Dortmund stilte for øvrig med en litt uvant duo i midtforsvaret. Marin Pongracic og midtbanespilleren Axel Witsel sto bak for de sigangule.

Drøye fem minutter senere tok Hertha ledelsen etter et kremmerhus av en scoring. Julian Brandt rotet det til for gjestene og ballen endte til slutt opp hos Marco Richter. Han fikk kjempetreff fra distanse og ballen suste inn bak Marwin Hitz i buret.

Brandt rotet det til

Det skulle likevel ikke gå lenge før Dortmund trodde de hadde utlignet. I noen sekunder. Innbytter Thorgan Hazard satte ballen i mål, etter at Herthas keeper hadde gitt en retur på en avslutning fra Haaland, men scoringen ble avblåst for offside.

LES OGSÅ: Forbannet Haaland etter toppkampen: - Skandaløst

Dette var ikke kampens første annullerte mål. I første omgang fikk nemlig vertene en scoring marginalt fratatt på grunn av offside. Hertha hadde rett i forkant av det også en gigantsjanse fra Jürgen Ekkelenkamp, som han utrolig nok ikke omsatte i nettet.

Hjemmelaget skulle få revansj og vel så det i andre omgangen. Etter å ha snudd kampen på få minutter, gikk Hertha opp i 3-1-ledelse etter 68 minutter. Først fikk Belfodil sjansen inne i boksen, men Hitz reddet. Returen havnet imidlertid i farlig rom ute hos Richter og han satte på presist vis inn sitt andre mål for kvelden.

Igjen var det Brandt som rotet det til for gjestene fra Dortmund i forkant.

Innbytter Steffen Tigges reduserte for bortelaget med et strålende hodestøt mot slutten av kampen, men nærmere kom aldri Haaland og hans lagkompiser.

Resultatet betyr at Dortmund taper ytterligere terreng til Bayern München i toppen av Bundesliga-tabellen. Bayern vant nemlig sin kamp fredag kveld og ligger nå ni poeng foran Haalands klubb. Bayern har 43 poeng, mens Dortmund står med 34.