*Nettavisen* Sport.

Haaland og Borussia Dortmund utslått etter skuffende innsats mot PSG

TOMT: Midtstopper Marquinhos og Paris Saint-Germain hadde stort sett god kontroll på Borussia Dortmund. På et nesten folketomt stadion uteble også de store mulighetene for Erling Braut Haaland og kompani.

TOMT: Midtstopper Marquinhos og Paris Saint-Germain hadde stort sett god kontroll på Borussia Dortmund. På et nesten folketomt stadion uteble også de store mulighetene for Erling Braut Haaland og kompani. Foto: Uefa (AP / NTB scanpix)

Etter kampen hånet PSG-spillerne den norske spissen da de feiret avansementet til Champions Leagues kvartfinaler.

12.03.20 02:24

PARIS SAINT-GERMAIN - BORUSSIA DORTMUND 2-0, sammenlagt 3-2

Klasseforskjellen på PSG og Borussia Dortmund i onsdagens førsteomgang i Paris ble avgjørende for hvilken klubb som skal spille kvartfinaler i Champions League denne sesongen.

Erling Braut Haaland og lagkompisene hadde med seg en 2-1-føring fra første oppgjør i Tyskland for tre uker siden, takket være den norske superspissens to scoringer på Signal Iduna Park.

Les også: Liverpool på hodet ut av Champions League etter keeperblemme

Den ledelsen forvaltet Dortmund på en dårlig måte. På et merkelig stille Parc des Princes, som var stengt for tilskuere på grunn av koronaviruset, ble gjestene fra Bundesliga tatt på senga av et aggressivt pressende PSG.

Dortmund har funnet formen i Bundesliga de siste ukene med fire strake trepoengere, men i Paris strevde de gulkledde tungt med å spille seg forbi PSG høye press. Som ensom spiss fikk Erling Braut Haaland vanskelige arbeidsforhold i et lag som sleit med å flytte nok spillere oppover til å gi ham nok hjelp.

- Det ble aldri spesielt farlig foran mål, bemerket Rune Bratseth i Viasats studio etter den skuffende forstillingen fra Haalands lag.

Haaland-hån fra PSG

Etter kampslutt la mange merke til det PSG-stjernene gjorde for å feire seieren. Laget samlet seg på gresset og poserte i den såkalte lotusstillingen, noe nettopp Erling Braut Haaland er blitt kjent for det siste året etter å ha feiret en rekke scoringer på samme måte.

Utvilsomt et takk for sist fra PSG-stjernene mot Haaland, som scoret to mål i den første kampen mot det franske storlaget.

Allerede i løpet av de første fem minuttene i onsdagens kamp hadde Dortmund spilt bort ballen en rekke ganger. Vertene fant derimot ledige rom med ballen i laget oftere, og skaffet seg to scoringer, fra henholdsvis Neymar og Juan Bernat, før pause.

Og det gjorde de i tillegg uten superstjernen Kylian Mbappé. Den franske angrepsprofilen har slitt med sykdom i det siste. Han entret ikke banen før et stykke ut i andre omgang.

- Avstanden fra Erling Braut Haaland til de to-tre-fire-fem nærmeste lagkameratene har vært altfor lang i store deler av kampen, mente Viasats ekspertkommentator Lars Tjærnås det var spilt rundt en time i Paris.

Tidligere Dortmund-trener Thomas Tuchel vant den taktiske kampen mot Lucien Favre og fikk bortimot fullklaff for planen sin.

Les også: Full forvirring rundt Norges EM-drama

Markeringsglipp

Etter knappe 25 minutters spill kom Edinson Cavani til den første virkelig store sjansen i oppgjøret.

I sin kamp nummer 300 for PSG burde den rutinerte spissen fra Ururgauy ha sendt vertene foran. Men en glitrende fotparade fra Roman Bürki styrte ballen like utenfor den lengste stolpen.

Det skulle ikke ta lang tid før Paris Saint-Germain likevel gikk opp i føringen.

Etter et par resultatløse cornere fra Neymar på den ene siden av Dortmunds mål, var det Ángel Di María som fikk muligheten til å skru enda et hjørnespark innover, denne gangen fra motsatt side. Argentinerens dødball var meget bra og fant Neymar på løp inn mot den bakre stolpen.

Den brasilianske stjernen sprintet inn foran en passiv Achraf Hakimi og stanget inn 1-0 fra kort hold. Den utlånte Real Madrid-backen Hakimi måtte tåle krass kritikk for den sløve opptredenen.

- Corneren er strålende, innløpet er strålende, markeringa til Hakimi er strykkarakter. Så kan vi stille spørsmål ved om Bürki bør ut. Jeg står på at det som lander innafor femmeteren på en corner, i hvert fall i 90 prosent av tilfeller, er keeper sitt ansvar, påpekte Tjærnås.

Fotballinteressert? Les dybdesaker i samarbeid med FourFourTwo her

Di María i storslag

Det skulle bli enda tyngre for Haaland og kompani like før pausen.

Di Mariá var igjen nest sist på ballen da han ble spilt fri til høyre i banen. Den rutinerte 32-åringen slo presist inn igjen, denne gangen hardt langs bakken.

På løp inne ved straffermerket fant han venstrebacken Juan Bernat, som med en kjapp og presis styring sendte ballen ned i Roman Bürkis lengste hjørne. Med 2-0 til pause hadde PSG allerede skaffet seg 3-2 sammenlagt, og en visshet om at de heller ikke ville være ute om det ble ett baklengsmål.

Borussia Dortmund åpnet andreomgangen noe friskere, men uten at det ble veldig farlig foran vertenes keeper Keylor Navas.

PSG la seg farlig langt tilbake i banen det siste kvarteret av spilletida. Det tillot Dortmund å løfte etablerte angrep helt topp til vertenes 16-meter, og skapte naturlig nok mer halvfarligheter.

Likevel slapp pariserne unna en ny stor nedtur i åttedelsfinalene. Klubben hadde røket ut i den runden tre ganger på rad før det ble en plass blant de åtte siste denne gangen.

Rabalder og rødt kort

Like før full tid pådro Dortmunds Emre Can seg et rødt kort. Det skjedde etter en situasjon der tyskeren lot seg provosere. Først felte han Neymar, og etter en rask konfrontasjon dyttet han brasilianeren over ende på nytt.

Scenene skapte rabalder blant nesten alle spillerne på banen og knuffing mellom en haug med ulike spillere fugte rett utenfor sidelinja.

Særlig PSG-kaptein Marquinhos framsto som veldig aggressiv, mens en rekke folk fra klubbenes støtteapparat forsøkte å gå i mellom og roe ned gemyttene.

Dommer Anthony Taylor sendte Can i garderoben, mens Neymar, Marquinhos og Di María hos PSG alle fikk gule kort. Sistnevnte hadde trener Tuchel allerede tatt av banen på det tidspunktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag