ARSENAL - MANCHESTER CITY 1-3:

Erling Braut Haaland var tilbake på scoringslisten da han og Manchester City beseiret Martin Ødegaard og Arsenal i toppkampen i Premier League på Emirates onsdag.

Kevin De Bruyne, Jack Grealish og Erling Braut Haaland scoret målene for gjestene, som nå er á poeng med Arsenal på toppen av tabellen - om enn med én kamp mer spilt.

Solbakken: – Visvas!

Landslagstrener Ståle Solbakken er mektig imponert over Haaland - særlig det nordmannen gjorde da han skaffet et straffespark, som senere ble omgjort til offside etter VAR-gjennomgang.

– Han var et monster i andre omgang. Dette sier jeg ikke fordi jeg er norsk eller fordi jeg er treneren hans åtte-ti ganger i året, men det han gjør med Gabriel i den duellen som fører til straffesparket, det tør jeg å påstå at det er det ingen andre i verden som gjør. Han fillerister'n i en 50-50-duell og stormer inn i feltet og blir tatt, sier Solbakken i Viaplays studio.

Nylig startet Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher debatten om Haaland har valgt feil klubb. Solbakken rister på hodet av hele oppstyret.

– Alle er så opptatt av han nå at det å ikke bruke krefter på alt det visvaset som blir diskutert - om han har valgt feil klubb og om City har blitt bedre med han. Mannen har hatt en av de beste sesongene som en spiss noen gang har hatt i Premier League.

– Han har 26 mål på 22 kamper. Det er de mest surrealistiske, meningsløse diskusjoner. Jeg glad for at han er utstyrt sånn at han klarer å holde det meste av det unna, for det må han, sier Solbakken

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard mener laget hans først og fremst tapte kampen inne i de to sekstenmeterne.

– Jeg synes at vi er gode i store deler av kampen. I store perioder er vi bedre enn dem. Det er i boksene vi taper kampen. Vi setter ikke sjansene våre og slipper dem for lett til tre ganger, så da blir det sånn, sier Ødegaard til Viaplay.

Erling Braut Haaland var høyt oppe etter seieren.

– Jeg er veldig sliten nå, men det var en fantastisk følelse og fantastisk fightet av gutta. Det var en liten krig med mange dueller, litt kynisme og sånne ting, men vi vinner, og det var det viktigste, sier Haaland til Viaplay.

Arsenal-tabbe

Midtveis i den første omgangen tok Manchester City ledelsen etter en stygg forsvarstabbe av høyreback Takehiro Tomiyasu.

Japaneren forsøkte å spille ballen i støtte, men under hardt press av Jack Grealish ble pasningen for svak, og Kevin De Bruyne oppfattet raskt hva som skjedde.

Belgieren var først på Tomiyasus svake pasning og løftet inn 1-0 med venstrefoten, over keeper Aaron Ramsdale, som hadde havnet på halvdistanse.

Like før pause slo vertene tilbake etter at Eddie Nketiah ble felt av Manchester City-keeper Ederson Moraes inne i sekstenmeteren.

Brasilianeren, som hadde gult kort fra før, unnslapp en tidlig dusj, men klarte ikke å hindre Bukayo Saka i å sette inn 1-1 fra straffemerket.

Haaland-scoring

I starten av den andre omgangen så det ut til at Erling Braut Haaland hadde skaffet Manchester City straffespark etter en duell med Gabriel.

Dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket, men etter at VAR så på situasjonen på nytt, ble det i stedet korrekt dømt offside på nordmannen.

Ledermålet skulle imidlertid komme for Manchester City, og igjen var Haaland involvert. Nordmannen stormet fremover og rullet ballen videre til Ilkay Gundogan, som igjen fant Jack Grealish ute til venstre.

Den engelske landslagsspilleren brukte en berøring på å skru inn 1-2 i det lengste hjørnet, via foten til Tomiyasu.

Snaut ti minutter før slutt var det Erling Braut Haaland sin tur. Den norske stjernespissen ble servert av Kevin De Bruyne, og la ballen til rette før han avsluttet med høyrefoten i hjørnet til 1-3.

Erling Braut Haaland står dermed med 26 Premier League-mål så langt denne sesongen.