Haaland er en av elleve spillere som er nominert til FIFAs kåring av årets spiller i verden. Graham Hansen er nominert i kvinnens utgave.

Dortmund-spissen er fra før også en av de 30 som er nominert til å vinne Ballon d'Or (Gullballen). Den prisen deles ut av France Football.

Karim Benzema (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Cristiano Roanaldo (Juventus/Manchester United), Jorginho (Chelsea), N'Golo Kanté (Chelsea), Robert Lewandowski (Bayern München), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona/Paris Saint-Germain), Neymar (PSG) og Mohamed Salah (Liverpool) er de andre nominerte i herreklassen.

I kvinneklassen må Graham Hansen kjempe mot disse: Stina Blackstenius (Häcken), Aitana Bonmatí (Barcelona), Lucy Bronze (Manchester City), Magdalena Eriksson (Chelsea), Pernille Harder (Chelsea), Jennifer Hermoso (Barcelona), Ji Soyun (Chelsea), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal), Alexia Putellas (Barcelona), Christine Sinclair ( Portland Thorns) og Ellen White (Manchester City).

Prisene deles ut 17. januar.

Haaland belønnes med nominasjon til den gjeve prisen etter å ha bøttet inn mål for Borussia Dortmund. Forrige sesong scoret han 41 mål på 41 kamper for den tyske storklubben, mens han denne sesongen så langt har scoret 13 mål på ti kamper.

21-åringen var også med på å vinne den tyske cupen. Jærbuen har imidlertid slitt med en skade den siste tiden, og rapporteres til å være ut av spill ut året.

Graham Hansen har briljert for Barcelona, og var med på vinne et overlegent seriegull og Champions League-tittelen forrige sesong.