STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND 0-2:

Erling Braut Haaland gikk igjen målløs av banen og står nå uten scoring i fem klubbkamper på rad. Det ble likevel seier til nordmannens lag.

Se høydepunkter fra kampen:

Julian Brandt, som ble byttet inn etter seks minutter etter at Giovanni Reyna hadde blitt skadet, scoret to ganger og sikret tre poeng for de signalgule.

Haaland var nest sist på ballen ved den første fulltrefferen og kunne slik sett glede seg over en assist, selv om det ikke ble scoring på jærbuen denne kvelden.

Profilen skadet: - Noe er galt

Kampen var imidlertid bare ett minutt gammel, da Reyna måtte av med skade. Stortalentet har slitt voldsomt med skader denne sesongen.

LES OGSÅ: Roma uttaler seg om Knutsen-episoden: – Full tillit til Uefa

Det at 19-åringen måtte forlate banen kort tid etter at kampen var satt i gang, fikk ekspertkommentator Lars Tjærnås til å reagere. Han mener den tyske storklubben har hatt alt for mange av denne type skader gjennom den inneværende sesongen.

- Ja, det har vært for mange og for lange muskelskader og da mener jeg de må sette seg ned å evaluere tre ting: Det handler om kampbelastning, om de drar dem inn for tidlig etter skade, det handler om treningsbelastning, om de trener med riktig intensitet og det tredje handler naturligvis om type behandling de har til rådighet.

- Det er ikke noe tvil i mitt hode. De må sette seg ned og finne svar. Sånn det har vært denne sesongen, har det vært en hemsko for Dortmund, sier Tjærnås.

Også Jan Åge Fjørtoft, som jobber for Viaplay, merket seg situasjonen.

LES OGSÅ: Klopp: – Pep er verdens beste fotballtrener

- Dortmund har så mange muskelskader. Noe er galt, skrev han på Twitter.

Erstatteren ble helten

Reyna var tydelig preget da han tuslet av banen og ut i garderoben. De andre Dortmund-spillerne, blant andre Haaland, var borte og trøstet ham på vei ut.

Det tok noen minutter før Dortmund fikk på en erstatter for amerikaneren, men hell i uhellet skulle vise seg å være at Julian Brandt hadde en meget god dag på jobb.

13 minutter var spilt da Jude Bellingham spilte mot Haaland i bakrom. Nordmannen la inn langs bakken og Brandt fikk en enkel jobb med å sette ledermålet.

LES OGSÅ: Ampert på Aspmyra etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma - politiet tilkalt

Brandts andre for kvelden kom etter 70 minutter. Brandt og Marco Reus kombinerte, før sistnevnte satte opp førstnevnte i upresset posisjon. Fra rundt 18 meters hold satte den tidligere Bayer Leverkusen-spilleren ballen hardt i nærmeste hjørne.

Haaland satte ballen i mål på overtid, men flagget kom opp for offside på Jude Bellingham i forkant av spissen trillet ballen i nettet.

Bratseth: -Dårlig kamp

Selv om det ble tre viktige poeng for Haalands Dortmund, var det ikke en spesielt imponerende prestasjon fra laget som nå er seks poeng bak Bayern München.

Studioekspert Rune Bratseth var lite imponert over gjestene i første omgang.

- Jeg synes at det er en dårlig fotballkamp, egentlig. Det er tamt. Det er lite intensitet og aggressivitet i spillet til Dortmund. Det er et lag som er nummer to mot et som er nede i sumpa. Det bør vises mye bedre, egentlig, sier den tidligere stopperen.

LES OGSÅ: Hevder United-toppen lot seg provosere midt under kampen: - Hvem faen er du?

- De klarer ikke å feste ordentlig grep, det er veldig mye ballmist på vei framover og de tar for mye risiko. Først og fremst trenger de mer fart på ball og på bein.

Til tross for dette gjorde Borussia Dortmund nok til at de nå står med 60 poeng etter 29 kamper i Bundesliga. Bayern har 66 poeng etter 28 spilte kamper.