RED BULL SALZBURG - LIVERPOOL 0-2:

SALZBURG / OSLO (Nettavisen): Et elektrisk hjemmepublikum fikk se sitt lag gå ut uten et snev av respekt mot Liverpool.

Snaut 30.000 tilskuere, inkludert Manchester Uniteds sjefsspeider Marcel Bout, fikk se en forrykende første omgang der både Halaand og Mohamed Salah kom til eventyrlige muligheter uten å få uttelling.

- Verdens beste lag

Det var som vanlig en ordknapp Haaland som møtte pressen etter kampen. Spissen var ikke fornøyd med egen innsats i tirsdagens kamp, i det som til slutt altså ble et 0-2-tap.

- Nei, det var ikke så særlig bra i dag, sier Haaland til Nettavisen.

Han mener Liverpool var et knepp hvassere enn Salzburg.

- Det er forskjellen på oss og verdens beste lag. Enkelt og greit. Det er forskjellen.

Nordmannen kom selv til store sjanser før pause. En ble stoppet av Alisson Becker, mens den andre gikk i nettveggen. Haaland sier følgende om missene:

- Du kan tenke deg selv at det er kjipt.

Også innledningsvis fikk han en brukbar mulighet, men ble stoppet av Liverpool-stopper Virgil van Dijk.

- Jeg fikk en litt dårlig førstetouch og kom litt ut av balanse, så da ble det ingen stor sjanse, likevel, forteller 19-åringen.

Til tross for tap, skryter han av stemningen på Red Bull Arena.

- Helt fantastisk, for å være helt ærlig. Jeg skal nyte det så lenge som mulig.

Vekker oppsikt

Haaland, som skal være på radaren til flust av europeiske toppklubber, kunne fort notert seg for sitt niende CL-mål før pause, men to svake inngripener fra hans lagkamerat Cican Stanković etter hvilen sørget for at Liverpool raskt gikk opp til 2-0 og til slutt kontrollere inn avansement i det gjeveste selskap.

Salzburg var fullt på høyde med Jürgen Klopps mannskap, men belage seg på Europa League.

Haaland viste imidlertid glimtvis fram sine ekstremferdigheter, og ESPN-journalist Mark Ogden meldte underveis i oppgjøret at Marcel Bout, som har hovedansvaret for Manchester Uniteds globale speiderapparat, var på plass på Red Bull Arena.

LES OGSÅ: Kristian Thorstvedt sendte melding til Haaland timer før hat tricket mot Genk: - Jeg forventer minst to mål

Kjempesjanse etter 30 sekunder

Kampen var under et halvt minutt gammelt da Haaland plutselig fant et hav av rom mellom Liverpools stoppere og stormet framover.

Virgil van Dijk beviste imidlertid hvorfor han er verdens beste midtstopper da han satte på turboen og løp opp nordmannen som i tillegg fikk en dårlig berøring.

Muligheten satte imidlertid, om mulig, enda mer fyr på hjemmefansen. De første 15 minuttene var et fyrverkeri av et kvarter og etter kun tre minutter testet Enock Mwepu ut Alisson i Liverpool-målet.

Like etter smalt det i andre enden da Mohamed Salah plutselig var fri, men Cican Stanković var med på notene og reddet forsøket fra egypteren.

Det svingte voldsomt i åpningsminuttene, og etter sju minutter måtte Alisson i aksjon igjen. Både Takumi Minamito og Hee-chan Hwang kom til avslutning inne i boksen, men Liverpools brasilianske burvokter hindret scoring.

Etter 20 minutter var det Sadio Mané som forsøkte seg uten å lykkes, og etter 24 minutter kom muligheten Haaland hadde drømt om. 19-åringen kom i løpsduell med Dejan Lovren, parkerte kroaten og gikk på avslutning, men Alisson reddet med en strålende beinparade.

Haaland, som har slitt med en hofteskade tidligere i sesongen, holdt seg til nettopp hofta etter avslutningsforsøket, men jærbuen virket å løpe av seg plagene.

Han og resten av Salzburg-laget sjokkerte til tider Liverpool med deres egen medisin før pause: enorm intensitet i spillet og med et ekstatisk hjemmepublikum i ryggen.

Både Salah og Naby Keita fikk imidlertid en gigantisk sjanse hver før pause uten å lykkes, og lagene gikk i garderoben uten scoring.

Enorm Haaland-mulighet

Haaland og hans lagkamerater entret gressteppet først etter pause, og Rasmus Kristensen løp langs langsiden og fyrte opp eget publikum før avspark.

Haaland fikk en god mulighet etter 46 minutter da han kom til avslutning inne i boksen, men Dejan Lovren blokkerte avslutningen.

Liverpool gikk rett i angrep og fikk en kjempesjanse ved Salah, men nok en gang misset egypteren med avslutningen.

I likhet med Haaland fikk Salah flust av muligheter tirsdag, og etter 51 minutter kom han alene igjennom. Han forsøkte å runde Stanković, men Salzburgs sisteskanse nektet scoring.

Minuttet etter var imidlertid en 19-åring fra Bryne løs igjen. Haaland tok ballen elegant nede inne i feltet før han fyrte løs, men ballen smalt i nettveggen til Alisson.

Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake, og etter 57 minutter eksploderte det i borteseksjonen. Mané kom fri ute til venstre og vippet ballen inn i boksen forbi en utrusende Stanković før han la inn til Keita.

Den tidligere Salzburg-spilleren headet ballen i det åpne målet, før han strakte armene i været og nærmest unnskyldte seg foran sitt tidligere hjemmepublikum.

Scoringen virket å sette en støkk i hjemmelaget, og kun minuttet etter fikk Salah endelig belønning.

Egypteren jaktet en bakromspasning, og passerte Stanković som var på bærtur. Fra ekstremt skrått hold trillet han ballen i mål og begravet det meste av hjemmefansens håp om avansement.

Baklengsmålet fikk Haaland til å tenne på alle plugger, som rasende løp ut på sidelinjen og kastet en drikkeflaske i gresset.

Nordmanne ble tatt av banen etter hvert, og vertene maktet heller aldri å true Liverpools ledelse.

Resultatet betyr at Liverpool er videre i turneringen sammen med Napoli, mens Haaland og Salzburg må belage seg på Europa League.

Vi fulgte kampen minutt for minutt: