Haaland ristet på hodet da han fikk se dette bildet: - Satan

SÅ NÆR: Erling Braut Haaland ristet på hodet da han fikk se hvor mye som skilte onside og offside på sin egen annullerte scoring.

SÅ NÆR: Erling Braut Haaland ristet på hodet da han fikk se hvor mye som skilte onside og offside på sin egen annullerte scoring. Foto: Montasje Skjermdump NRK / Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Norge lå under med to mål til pause mot Uruguay, men spilte seg stort opp i andre omgang.  Det holdt imidlertid ikke til poeng i Norges første kamp i U20-VM på 26 år.

24.05.19 23:47

NORGE U20 - URUGUAY U20 1-3:
LODZ (Nettavisen): Norge tapte til slutt 1-3 mot Uruguay i Lodz fredag kveld.

Christian Borchgrevink scoret Norges mål i det som ble en spesiell fotballkamp.

Det utviklet seg nemlig til å bli det engelskmennene liker å kalle «a game of two halves», for der Norge virket langt unna Uruguays nivå før pause, var rødtrøyene det klart førende laget etter hvilen.

Kaptein Leo Østigård er skuffet etter kampen til tross for den gode andreomgangen.

- Det er selvfølgelig kjipt. Vi har ofte kommet svakt ut i alle de første kampene vi har spilt i turneringer, men vi vet vi kommer etter hvert. Det er skuffende at vi ikke klarer det mot Uruguay, men det handler om marginer. Det er for enkelt, de to målene vi slipper inn, og det må vi rette på, sier Østigård til Nettavisen.

Landslagssjef Pål Arne Johansen mener Uruguay vant fordi de var effektive.

- De scoret vel på tre av fire sjanser, men det er sånn internasjonal fotball er. Jeg synes vi hevet oss litt mot slutten av førsteomgang, og ikke minst i andreomgang, og jeg synes at vi er veldig nære og fortjener poeng. Men de er dødelig effektive, sier Paco.

- Nå møter dere New Zealand, som vant 5-0 i sin åpningskamp, hva tenker du om det resultatet og sjansen for å gå videre nå?

- Jeg tenker at jeg fikk rett da jeg sa at det er lett å undervurdere dem. De er et bra lag, og jeg er ikke overrasket over at de vant, men det var en stor seier i en åpningskamp. De kommer sikkert med masse selvtillit og vet at de må ha poeng mot oss om de skal gå videre, for de regner kanskje Uruguay som den tøffeste motstanderne. Både de og vi er i en situasjon der man må ha poeng i den kampen, så det blir en tøff og tett kamp vi skal begynne å forberede oss til når vi kommer tilbake på hotellet nå, sier han til Nettavisen.

Haaland: - Satan!

Norge åpnet kampen bra, hadde en del ball og virket komfortable mot et ballsikkert og lavtliggende Uruguay-lag i kampens innledning.

Etter 13 minutter trodde Erling Braut Haaland at han hadde satt inn 1-0 for Norge etter flott forarbeid fra Eman Markovic, men assistentdommeren vinket for offside. Etter bruk av VAR ble den avgjørelsen stående.

Haaland var en meter onside da han fikk ballen, men reprisene viste at Markovic trolig var noen centimeter på gal side da han ble spilt gjennom i forkant. Dermed sto det fortsatt 0-0.

Da Nettavisen viste Haaland bildet du ser under i mixed zone etter kampen, ble han oppgitt.

- Å, satan. Det er utrolig kjipt, for det hadde vært et fint mål, og det var bra gjort av Eman i forkant, sier Norge-spissen til Nettavisen.

SÅ NÆR: Eman Markovic var ikke mange centimeterne i offside her. Noen sekunder senere lå ballen i mål, men dommeren annullerte etter bruk av VAR. Foto: Skjerdump, NRK

Han var naturligvis langt fra fornøyd med at det ble det null poeng i VM-åpningen. Men han ser ikke bare mørkt på situasjonen.

- Det er kjipt, selvfølgelig. Men vi må ta med oss de gode tingene, og vi har fortsatt muligheter til å gå videre, sier Haaland.

Red Bull Salzburg-spissen fikk en vanskelig dag på jobben mot tøffe Uruguay-stoppere, men føler at formen er god før mesterskapet fortsetter.

- Den er fin. Jeg fikk en krampe, men det blir bedre når jeg får opp et par baller, så skal jeg sørge for å ha VAR på vår side, sier Haaland til Nettavisen.

For der Norge hadde marginene imot, hadde Uruguay flyt. Ti minutter etter annulleringen lurte nemlig Darwin Nunez offsidelinja med minst mulig margin og fikk med seg ballen i bakrom på 20 meters hold.

Med en vanvittig avslutning sendte han ballen i bue over en noe feilplassert Julian Faye Lund og i mål, og dermed kunne blåtrøyene juble for kampens første scoring.

Karusell

Verre skulle det bli etter en halvtime. Håkon Evjen, som ikke hadde hatt en god kamp på Norges venstreside, ble kjørt karusell med av Brian Rodriguez, som fant en løsrevet Francisco Ginella i boksen. Han sendte Uruguay opp i 2-0 med en kontant avslutning høyt i mål fra syv-åtte meter.

- Her henger ikke Norge med i det hele tatt. Man er jo i klart overtall i boksen der. Det er for enkelt, og det er Børkeeiet som slipper motstanderen sin, sa NRK-kommentator Christian Nilssen etter scoringen.

Uruguay styrte kampen totalt utover i omgangen, men flere mål ble det ikke før pause.

Borchgrevink-scoring

Norge brettet opp ermene, og det tok bare to minutter før Christian Borchgrevink reduserte til 2-1. Han gikk på et dypt løp i bakrom, pasningen fra Tobias Børkeeiet var perfekt, og med én touch satte han ballen forbi en utrusende keeper og i mål.

SCORING: Christian Dahle Borchgrevink feirer med Eman Markovic og Erling Braut Haaland etter sin nettkjenning i andre omgang. Foto: Czarek Sokolowski (AP)

Håkon Evjen, som i likhet med Norge spilte seg opp etter hvilen, kom nær utligning da han 25 minutter før slutt ladet børsa og fyrte av et godt skudd fra langt hold, men dessverre for rødtrøyene reddet den uruguayanske keeperen fint.

Norge presset på for en utligning mot slutten av kampen, men klarte aldri å finne den nødvendige pasningen som låste opp Uruguay.

I stedet kontret motstanderen inn 3-1 ved Brian Rodriguez to minutter før full tid.

Dermed endte det med 1-3-tap i VM-åpningen.

Etter en god andreomgang mot et godt lag går trolig Norge fra kampen med en grei følelse likevel.

Nå gjenstår det to gruppespillskamper for Norges del. Neste motstander er New Zealand på mandag. Den kampen spilles også i Lodz, før gruppespillet avsluttes med oppgjøret mot Honduras i Lublin torsdag 30. mai.

New Zealand vant den andre kampen i Norges gruppe med oppsiktsvekkende 5-0 fredag kveld.

De to beste i gruppa, samt de fire beste av seks treere, går videre til åttedelsfinalene.

Slik startet Norge mot Uruguay:

Julian Faye Lund - Christian Borchgrevink, Ulrik Fredriksen, Tobias Børkeeiet, Leo Østigård, Håkon Evjen - Hugo Vetlesen, Tobias Svendsen - Eman Markovic, Erling Braut Haaland, Ola Brynhildsen.

LAGET: Disse gutta fikk starte Norges første kamp i et U20-VM på 26 år. Foto: Czarek Sokolowski (AP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.