RB LEIPZIG - BORUSSIA DORTMUND 1-4:

Både Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth startet den tyske cupfinalen, men det var jærbuen som stjal showet.

Anført av Jadon Sancho, Erling Braut Haaland og Marco Reus knuste Dortmund RB Leipzig 4-1 i finalen.

Se alle målene fra finalen her:

Både Sancho og Haaland puttet to mål, men den beste prestasjonen sto kanskje Haaland for da han scoret sitt første for kvelden.

Etter rundt en halvtime spilt tok Haaland med seg stopperkjempen Upamecano på løpetur. Nordmannen rundlurte franskmannen, som liggende på bakken ble vitne til at Haaland på elegant vis satte ballen i mål.

- Det er det verste jeg har sett. Han er helt umenneskelig. Han har nesten ikke vært borti ballen i løpet av denne første omgangen, og så tar han med seg stjernen Upamecano på løpetur, finter han den ene og andre veien og plasserer den iskaldt med venstra. For en stjerne Erling Braut Haaland er! utbrøt Vsport sin kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter Haalands mål.

Se den elleville scoringen her:

Faktumet at det var superstjernen Upamecano som ble rundlurt av Haaland gjorde at ekspertene i Vsport sitt fotballstudio syntes jærbuens scoring var ekstra imponerende.

- Han spiller mot verdens sterkeste forsvarer, som har blitt hentet til Bayern for å erstatte Boateng, poengterte Jan Åge Fjørtoft.

- Han skjønner ikke hva som har skjedd, tilføyde Fjørtoft da bildene av en smule forfjamset Upamecano etter Haalands scoring ble vist.

Like før full tid satte Haaland spikeren i kista for Dortmund og scoret sitt andre for kvelden. Nordmannen avsluttet en kontring, som gikk noe heldig i mål da Haaland sklei i det han fyrte av fra 15 meter.

Haaland er den første nordmannen som har blitt cupmester i Tyskland siden Rune Bratseth ble det med Werder Bremen i 1994.

Sancho åpnet ballet

Finalen startet slik en finale skal - svært energisk og med høy temperatur.

Og det var Borussia Dortmund som dro mest nytte av det. Gultrøyene tok ledelsen allerede etter fem minutter, etter et nydelig skudd av Jadon Sancho.

Kampl mistet ballen til Reus, som spilte videre til Haaland. Jærbuen sendte den videre Dahoud, som fikk ballen videre til Sancho. Engelskmannen la ballen til rette før han curlet ballen rundt keeper og inn i lengste hjørne.

Intensivitet gikk på ingen måte ned etter Dortmunds ledelse, og det var svært tett mellom de to tyske klubbene. Likevel doblet Dortmund ledelsen etter rundt en halvtime spilt. Denne gangen var det en hvis mann fra Jæren som ville vise seg frem.

Haaland fikk ballen fra Reus og nordmannen tok med seg stopperkjempen Upamecano på løpetur. Plutselig tverrvendte Haaland, Upamecano gikk på snørra og ballen lå perfekt til rette for venstrefoten til jærbuen. På iskaldt vis curlet Haaland ballen rundt keeper Gulasci og inn i lengste hjørne. En nydelig scoring og 2-0 til Dortmund.

Monsterkontring

Fem minutter før pause kom også Sørloth til en bra sjanse. Olmo spilte nydelig ut til trønderen på høyresiden. Sørloth trakk seg inn i banen og prøvde å avslutte i korthjørnet. Avslutningen gikk dessverre for nordmannen en halvmeter utenfor.

På overtid av første omgang kontret Dortmund på nydelig vis, og gultrøyene gikk opp i 3-0. Haaland ble meiet ned av Upamecano på midtbanen, men Dortmund fikk fordel av ball og Dahoud spilte gjennom Reus.

Tyskeren kom alene med keeper og spilte uselvik til Sancho. Engelskmannen ventet iskaldt ut Halstenberg, før han også ventet ut keeper, og trillet ballen i det tomme buret.

I pausen måtte Nagelsmann ta grep, og han tok blant annet ut Sørloth til fordel for Poulsen.

Det var et mye farligere Leipzig-lag som kom ut på banen i andre omgang, og de styrte mye av spillet. Både Nkunku og Poulsen kom til store sjanser det første kvarteret av omgangen, men ballen gikk ikke i mål.

I det 71. minutt skulle Leipzig til slutt få uttelling for det intensive presset. Fra 20 meter banket Dani Olmo ballen hardt i hjørnet, og Leipzig øynet et håp om å ta igjen Dortmunds ledelse.

Rett før full tid fikk Dortmund kontre da Leipzig hadde de fleste spillerne i angrep. Sancho spilte til Haaland. Nordmannen sklei i det han skjøt fra 15 meter, men ballen gikk likevel i mål. Dermed var det ingen tvil om hvem som kom til å ta tittelen.