AUGSBURG - BORUSSIA DORTMUND 3-5:

AUGSBURG / OSLO (Nettavisen): Den tidligere Salzburg-spilleren hadde sannsynligvis ikke engang i sine villeste fantasier drømt om scenariet som utspilte seg på WWK Arena lørdag.

Jærbuen startet kampen på benken, og ble kastet innpå da Augsburg la på til 3-1. Under to minutter senere satte han inn 2-3, men det var kun starten på en helt eventyrlig kveld for nordmannen.

Se intervju med Haaland øverst i artikkelen, og målene her:

- Dette er utrolig

Den norske landslagsspilleren snudde kampen fullstendig på hodet med sin inntreden, og noterte seg like godt for hat trick i sin Dortmund-debut i den tyske serien.

- Er det mulig, dette er utrolig, dette er utrolig. Han har scoret 28 mål for Salzburg denne høsten. Dette må ha vært hans andre, eller tredje touch som Bundesliga-spiller, som Dortmund-spiller. Erling Braut Haaland, hvor skal det ende? sa Viasport-kommentar Eivind B. Sundet etter Haalands første scoring.

Men mer skulle det altså bli for Haaland som aldri kunne drømt om en bedre start i BVB-trøya.

Haaland: - Vet at sånne ting er mulig

Han ble kampens store spiller med tre mål, og sørger for å ha skutt seg inn i hjertene til Dortmund-fansen allerede etter én opptreden.

Nettavisen fikk prate med Braut Haaland og gratulerte ham med å score sitt første Dortmund-mål allerede etter to minutter på banen i Augsburg.

- Det var vel tre minutter, var det ikke? sier han med glimt i øyet til Nettavisen.

- Jeg prøvde å spille deg god med to minutter ... kontret Nettavisens utsendte.

- Nei, du må ikke lyve. Det var fint, det. Jeg skulle komme inn med positiv energi og sånt. Jeg følte jeg klarte det. Det var fint, sier nordmannen.

- Jeg vet at når jeg har så gode medspillere med meg, da er sånne ting mulig. Sånn er det, sier 19-åringen videre.

På spørsmål om hat tricket var han sedvanlig ordknapp.

- Det lover «grævla» godt, sier Borussia Dortmund-spilleren.

LES OGSÅ: Mener dette bildet illustrerer Haalands vinnerskalle: - Vært sånn fra dag én

Senere samme kveld la nodmannen ut et bilde av seg selv med matchballen, som man vanligvis får med seg etter å ha scoret et hat-trick.

- Alt vel her i Dortmund, skriver Haaland på Twitter.

Sløste uten Haaland

Gjestene fra Dortmund vasket fram flere enorme sjanser før pause uten at laget maktet å score. Thorgan Hazard fikk en kjempesjanse allerede i åpningsminuttene, men avslutningen ble reddet av Augsburg-keeper Tomas Koubek.

Like etter var det Marco Reus sin tur. Den tyske veteranen fikk ballen etter en strålende Dortmund-kontring og skulle bare bredside ballen i mål etter å ha fått balln av Jadon Sancho.

Avslutningen gikk imidlertid aldri skikkelig på mål, og da heller ikke Jadon Sancho maktet å finne nettmaskene litt senere benyttet vertene seg av muligheten til å ta ledelsen.

En grusom pasning fra en svak Thorgan Hazard ble snappet opp av Ruben Vargas som fosser forbi Lukasz Piszczek. Til slutt fant han lagkamerat Florian Niederlechner inne i feltet, som sklidde inn 1-0 til vertene.

De tilreisende Dortmund-supporterne laget et voldsomt leven på WWK Arena i Augsburg, men måtte se sitt lag gå til pause med et skuffende 0-1-resultat.

Haaland holdt seg rolig igang sammen med de resterende innbytterne i pausen, og kun 20 sekunder ut i den andre omgangen så han Augsburg doble ledelsen.

Marco Richter forsøkte seg fra nærmere 25 meter, og langskuddet til midtbanespilleren føk inn i Dortmund-keeper Roman Bürkis høyre hjørne til 2-0.

Haaland-show

Favre, som la om til en ren forsvarsfirer i den andre omgangen, fikk se sitt laget svare umiddelbart da Julian Brandt vendte bort sin oppasser og satte ballen i mål, og like etter ble Haaland kalt bort til benken.

Mens den norske unggutten gjorde seg klar på benken, fikk hans lag en ny kalddusj da Niederlechner la på til 3-1.

I neste spillsekvens entret Haaland gressmatten til sin Bundesliga-debut, og fra da skiftet kampen fullstendig karakter.

Den 19 år gamle jærbuen hadde ikke vært på banen i mer enn to minutter da han viste hvorfor hele Fotball-Europa lå langflate etter ham.

Spissen ble spilt igjennom skrått ute til venstre, løp fra sin oppasser og satte ballen i det lengste hjørnet til 2-3.

Dortmund-laget fikk et helt annet trykk offensivt etter Haalands innhopp, og like etter sto det 3-3.

Både Haaland og Sancho hadde masse rom å gå i bak Augsburgs forsvar, og Sancho kunne til slutt nærmest velge om han ville sette ballen i mål selv eller spille Haaland på åpent mål.

Engelskmannen satte ballen i mål selv, men Haaland var ikke ferdig for dagen.

Jærbuen var alltid et uromoment for Augsburg, og etter 70 minutter, kun 15 minutter etter at han hadde entret banen, snudde han kampen for sin nye arbeidsgiver.

Gjestene kom to mot én mot Augsburgs keeper, og Hazard var svært uselvisk da han spilte til Haaland som bredsidet inn 4-3 til elleville scener blant de fremmøtte Dortmund-supporterne.

Haaland jaktet konstant baller bak Augsburgs forsvar, og etter 79 minutter kronet han sin nærmest uvirkelige ettermiddag med hat trick.

Marco Reus fant nordmannen bak et høytstående Augsburg-forsvar, og Haaland trakk seg inn før han bredsidet ballen i mål som om det var verdens største selvfølge.