HOFFENHEIM - BORUSSIA DORTMUND 2-3:

Haaland sendte Dortmund i ledelsen tidlig i kampen, men fikk trøbbel med to skader underveis i kampen. Først landet jærbuen feil etter en duell og holdt seg til kneet.

Den skaden ristet Haaland seg av, men etter timen var spilt lå han nede for telling igjen og måtte bli byttet ut. På vei av banen så spissen ut til å ha trøbbel med lysken.

- Dette ser ikke bra ut for Erling, kommenterte Viasports Eivind Bisgaard Sundet da han ruslet av banen.

Etter kampen kom Jan Åge Fjørtoft med siste nytt om Haaland. Han opplyser om at Dortmund ikke tror på en langvarig skade.

- Det ser bra ut og de håper at han skal være klar til neste kamp, sier Fjørtoft.

Neste kamp for Dortmund er ikke før om to uker når Bayer Leverkusen står på motsatt banehalvdel 6. februar.

Til tross for skaden på Haaland klarte Dortmund allikevel å dra i land seieren mot Hoffenheim etter at også Marco Reus tegnet seg på scoringslisten, samt et selvmål av David Raum.

Andrej Kramaric og Georginio Rutter scoret målene for Hoffenheim.

Les også: Har bitt seg merke i Bergs opptredener i Ligue 1: - Jeg var spent på det

Haaland-scoring etter mønsterangrep

Dortmund fikk en drømmestart på kampen da Haaland sendte gultrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

Ballen ble flyttet over til venstresiden, hvor Raphael Guerreiro, Donyell Malen og Jude Bellingham kombinerte seg gjennom Hoffenheim-forsvaret. Malen spilte ballen inn til Haaland, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

- Et av de absolutt fineste målene jeg har sett i hele sesongens Bundesliga. Det går altså på en touch der, en touch der, en touch der, og så er det så presist. Et av de enklere målene Haaland har scoret tilsynelatende, men det er fordi han er smart og har posisjonert seg riktig, sa Viasports ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Kvarteret ut i kampen landet Haaland forkjært etter en duell inne i Hoffenheims sekstenmeter, og så ut til å få seg en trøkk i kneet.

Nordmannen måtte ut på sidelinjen, men etter noen minutter var han ute på banen igjen og fikk ristet av seg skaden.

Les også: Digne truffet av flaske da han returnerte til Goodison Park

Slo tilbake etter store muligheter

Etter Dortmunds tidlige scoring var det Hoffenheim som var nærmest å utligne før pausen. Først ble de ved to anledninger hindret av stolpen.

En tredje gang var det også kun en heroisk innsats av Dortmund-forsvarer Manuel Akanji som hindret at Andrej Kramaric fikk muligheten på blank kasse.

Rett før hvilen satt den imidlertid for Hoffenheim og Kramaric. Ute fra høyresiden ble ballen ble løftet inn mot spissen, som på hel volley bredsidet den ned i det høyre hjørnet.

- Det har de fortjent, mente Bisgaard Sundet.

Dortmund-seier - Haaland ut med skade

Tolv minutter etter hvilen gikk Dortmund opp i ledelsen igjen. Nok en gang var Malen i servitørrollen da han spilte gjennom Reus, som var sikker alene med Hoffenheim-målvakt Oliver Baumann.

Like etterpå så Haaland ut til å ha trøbbel med lysken. Jærbuen ble byttet ut og dermed måtte Dortmund klare seg uten spissen den siste halvtimen.

Les også: Mener Pogba bør skifte klubb: - Man kan se at han ikke er fornøyd

Det hindret imidlertid ikke gultrøyene fra å ta med seg tre poeng.

Få minutter etter skaden fikk ikke David Raum stokket beina på et innlegg fra Malen, og satte ballen i eget nett.

Etter 74 minutter reduserte Georginio Rutter for Hoffenheim, men vertene klarte ikke å få med seg flere scoringer.

Dermed tok Dortmund tre viktige i kampen om Bundesliga-trofeet. Haaland og co. ligger nå tre poeng bak Bayern München, som møter Hertha Berlin søndag.