Gå til sidens hovedinnhold

Haaland scoret to da Dortmund tok første stikk mot PSG

Erling Braut Haaland ble den store helten da Borussia Dortmund slo PSG.

BORUSSIA DORTMUND - PARIS SAINT-GERMAIN 2-1:

Erling Braut Haaland fortsetter til de grader å levere varene i Champions League.

Etter to mål i Dortmunds 2-1-seier mot Paris Saint-Germain er det norske supertalentet delt toppscorer i Champions League sammen med Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Les også: Liverpool snublet i Spania

Viasats ekspertkommentator Lars Tjærnås var blant de som lot seg begeistre underveis i kampen.

- Hva i all verden er det vi er vitne til for et eventyr? En 19-åring fra Jæren som gjør det til det mest naturlige i verden å filleriste forsvarere og verdensstjerner! utbrøt Tjærnås på direkten.

Også Morten Langli i Viasats studio brukte store ord da han bekrev Erling Braut Haaland.

- Det andre målet er jo et historisk fotballmål, som norske fotballfans kommer til å huske resten av livet. Måten han drar med seg ballen og så bare et hestespark, er det ikke det vi kaller det på norsk? sa Langli.

Haaland: - Jærsk drivkraft

Etter scoringene i sin første Champions League-kamp fra Dortmund er Haaland nå også den første spilleren i Dortmunds historie som har scoret i sin første kamp i Bundesliga, den tyske cupen, samt Champions League.

- Hvis jeg skal sette ord på det, så er det at det er jævla kjekt. Sånn er det med jærsk drivkraft. Da kommer du langt, sa Haaland til Viasat etter kampslutt.

Les også: VIF-spiller ble irritert, men Fagermo smiler

Han beskrev sin andre scoring på følgende måte:

- Jeg tenker egentlig bare å dryle til, skal jeg være helt ærlig. Jeg drylte han i mål, så det var fint, det.

Og for de som er bekymret for at 19-åringen skal miste fotfestet, så er det tilsynelatende ingen fare med det.

- I morgen tidlig er jeg nullstilt. Da er det fokus på neste kamp. Så enkelt er det. I dette gamet må du omstille hvert eneste minutt.

Brukbare Dortmund-sjanser

Ti minutter var passert da Neymar prøvde seg med kampens første avslutning. Et frispark brasilianeren selv skaffet på 25 meter ble forsøkt skrudd rundt muren og inn i hjørnet, men brasilianeren traff feil side av stolpen.

Les også: Stusser å konkurrentenes taktikk mot Johaug: - Helt utrolig

Like etterpå startet Haaland en voldsom Dortmund-kontring da han stanget en PSG-corner ut av feltet. Nordmannen ville selv være med på kontringen og kom i voldsomme klyv over hele banen. Kontringen endte imidlertid med at Jadon Sancho avsluttet selv, utenfor mål.

Midtveis i omgangen fikk Emre Can en god mulighet til å sende Dortmund i ledelsen, men tok en touch for mye da han fikk ballen 45 grader ut av Lukasz Piszczek, og Marco Verratti fikk satt inn en viktig takling.

Sancho var på farten igjen etter en snau halvtimes spill, da han forsøkte å skru ballen bort i lengste hjørnet, men keeper Keylor Navas i full strekk bokset ballen unna.

Haaland-show

Bare noen minutter ut i andre omgang var det Haaland sin tur til å vise seg fram. Nordmannen stjal ballen fra Presnel Kimpembe og satte fart mot PSG-målet, men ble stoppet da han forsøkte å dra seg inn i banen for å avslutte inne i sekstenmeteren.

Midtveis i andre omgang skulle det lykkes for Haaland. Achraf Hakimi la ballen på tvers til Raphael Guerreiro, som så sin avlutning bli blokkert.

Haaland var våken på returen og pirket inn 1-0 forbi Keylor Navas fra kort hold.

Dortmund-fansen var imidlertid ikke lenge i himmelen.

Et kvarter før slutt sørget nemlig PSGs stjerneduo for å utligne hjemmelagets ledelse. Kylian Mbappe slo ballen inn langs bakken til Neymar, som på åpent mål enkelt satte inn 1-1.

Haaland var imidlertid ikke ferdig for dagen.

Bare to minutter senere var nemlig nordmannen frampå igjen, og denne gangen leverte han en scoring i verdensklase. 19-åringen fikk ballen av innbytter Giovanni Reina, tok med seg ballen framover og banket inn 2-1 bak en sjanseløs Navas.

Vi fulgte kampen direkte:

Kommentarer til denne saken