*Nettavisen* Sport.

Haaland scoret to i hjemmedebuten: - Vi lever i en drøm

SCORET: Erling Braut Haaland scoret i hjemmedebuten for Dortmund.

SCORET: Erling Braut Haaland scoret i hjemmedebuten for Dortmund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Erling Braut Haalands Bundesliga-drøm fortsetter.

24.01.20 23:34

BORUSSIA DORTMUND - KÖLN 5-1:

DORTMUND (Nettavisen): Den 19 år gamle jærbuen kom inn etter pause og scoret etter et knapt kvarter i storseieren mot Köln.

Men det stoppet ikke med det ene målet denne gangen heller.

Tre minutter før slutt rundet Haaland Köln-keeper Timo Horn og sendte inn sin andre, og Borussia Dortmunds femte fulltreffer, fra nesten død vinkel.

- Vi lever i en drøm. Vi lever i en drøm. Erling Braut Haaland, han scorer og scorer og scorer, sa Viasport-kommentator Eivind B. Sundet allerede da Haaland hadde satt inn 4-1 til ellevill jubel blant sine nye hjemmefans.

Og det kan se ut som far Alfie Håland også gjør. Mens Jørn Andersen jublet over 19-åringens scoring, tok Alfie et øyeblikk mens han la hodet i hendene og nærmest ristet på hodet av det sønnen presterer for tiden.

Les også: Avslører merkelig hendelse midt under Norges EM-drama

For Haaland har nå fem Bundesliga-mål på litt over en omgang med spilletid totalt.

Fredag innfridde han de enorme forventningene da han var på rett sted til rett tid og bredsidet ballen i mål.

Sjefen åpner for startplass

Like enkelt ble det ikke på Dortmunds 5-1-mål, men den Leeds-fødte 19-åringen gjorde likevel alt riktig før han scoret for femte gang i Bundesliga.

Etter kampslutt ble Haaland skjermet av klubben, som bestemte at den unge målmaskinen skulle få pressefri etter oppgjøret.

TV3s Jan Åge Fjørtfoft fikk noen ord med Dortmund-trener Lucian Favre. Han kom med følgende forklaring på at laget nye stjerneangiper ikke har fått mer spilletid i de to første kampene:

- Han var skadd i desember. Fra 10. desember til slutten av måneden trente han ikke i det hele tatt. Det er ganske lang tid. 21 dager. Så kom han til treningsleiren vår og fikk ikke trent mer enn tre dager. Han må bygge opp grunnlaget, sier Favre.

- Jeg vet ikke om han spiller en omgang neste gang, men det kan også hende at han starter, tilføyde Dortmund-treneren.

Da Jadon Sancho la på til 3-0 kun minuttet ut i den andre omgangen var kampen i realiteten punktert, men som mot Augsburg måtte Haaland se motstanderlaget score da han sto klar på sidelinjen for å gjøre seg klar.

Jærbuen entret banen etter en drøy times spill og fikk raskt en gyllen mulighet til å score foran den kjente kortsiden på Signal Iduna Park.

19-åringen ble spilt fri skrått ute til venstre, men sviktet for en gangs skyld i avslutningsøyeblikket.

Kjørte over Köln

«Die Gelbe Wand» og resten av Borussia Dortmund-fansen hadde knapt funnet plassene sine og sunget ferdig klubbhymnen «You'll Never Walk Alone» da de gulkledde allerede var i ledelsen.

Midtstopper Mats Hummels viste fram et av sine varemerker da han med en strøken langpasning fant Marco Reus, og BVB-kapteinen trillet ut til Sancho.

Det 19 år gamle stortalentet la ballen flatt inn i veltet, hvor motsatt kant Raphael Guerreiro var og bredsidet ballen i nettet.

Kun ti minutter senere pekte dommeren straffemerket da Achraf Hakimi ble felt. Marokkaneren så først ut til å miste ballen på egen halvdel, før han i samarbeid med Reus spilte seg elegant fri.

Les også: Går fra Eliteserien til nederlandsk fotball

Et par strålende kombinasjoner senere var Hakimi plutselig på vei mot mål, før han ble feid overende. Dommer pekte først på straffemerket, men etter en rask vidoegjennomgang ble det omgjort til frispark på 17 meter.

Reus' forsøk ble reddet av Timo Horn, som fikk slått til corner. På den påfølgende corneren steg Hummels høyest, men tyskerens heading smalt i tverrliggeren og forsvant vekk fra mål.

Etter 28 minutter benyttet Hummels seg av pasningsfoten igjen. Veteranen 40-meterspasning fant bakrom bak et høytstående Köln-forsvar og sendte Reus mutters alene igjennom.

Veteranen satte ballen mellom beina på Horn før han ble avvinket for offside, men VAR-bussen godkjente scoringen og gjorde med det at Dortmund doblet ledelsen.

Köln-laget slet i store deler av omgangen mot et sprudlende Dortmund-lag, men etter 38 minutter fikk Ellyes Skhiri en glimrende mulighet uten å lykkes med å sette ballen bak Roman Bürki.

Thorgan Hazard fikk en gyllen mulighet til å øke ledelsen til 3-0 like før pause, men belgierens avsluntingsforsøk ble avverget av Horn.

Sancho økte

Haaland holdt seg veldig enkelt i gang sammen med de resterende innbytterne i pausen, og han fikk se lagkamerat Sancho øke til 3-0 kun minuttet ut i den andre omgangen.

Engelskmannen ble spilt strålende fri av Reus, før han trillet rundt med en Köln-forsvarer og dunket ballen i nettmaskene.

Dortmund hadde full kontroll etter pause, og etter 62 minutter reiste folk seg på Signal Iduna Park da Erling Braut Haaland ble kalt bort til benken.

Men akkurat som mot Augsburg scoret motstanderlaget da 19-åringen sto klar på sidelinjen. Mark Uth plasserte ballen i Bürkis lengste hjørne, men jubelen fra hjemmefansen steg fort da Haaland entret banen og kom inn for å angripe mot «Den Gule Veggen».

Og som mot Augsburg fikk han muligheten etter kun noen sekunder. Jærbuen fant plass lite ute til venstre, men sviktet i avslutningsøyeblikket og fikk ikke satt ballen på mål.

Jærbuen er imidlertid i en helt ellevill flytsone, og etter 77 minutter var han frempå etter en retur fra Guerreiro.

Unggutten satte ballen i mål og kunne juble for et ekstatisk hjemmefans som fikk akkurat de håpet på da de brølte ut «Braut» da Halaand entret banen.

Og som om ikke det var nok, var ikke Haaland ferdig for dagen. Han jaktet et gjennomspill, rundet Horn og trillet ballen i mål fra skrått hold til sitt femte (!) Bundesliga-mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag