Gå til sidens hovedinnhold

Haaland-scoring da Borussia Dortmund tapte mot Lazio i Champions League-åpningen

Skuffende Champions League-åpning for Borussia Dortmund.

LAZIO-BORUSSIA DORTMUND 3-1

Det ble en tung kveld for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund i sesongens første Champions League-kamp. Lazio ble for sterke og vant til slutt 3-1 i Roma.

Dortmund-trener Lucien Favre var langt ifra fornøyd etter kampen.

- Det var ikke bra. Det var virkelig ikke bra. Vi ga dem gavepakker og scoringer, sier han til Viasat etter kampen.

Heller ikke Haaland var spesielt glad etter kampen.

- Det var rett og slett en dårlig start. En solid taktikk av gentlemannen ved siden av meg her, (treneren deres) de utspilte oss taktisk, sier Haaland til Viasat.

Den norske spissen fikk til tider vanskelige arbeidsforhold på topp hos Dortmund. Noe som kan skyldes at motstanderne er klar over den norske spissen i en helt annen grad en de har vært tidligere.

- Man merker folk er mer observant på meg nå. De vet hvem jeg er, men det er ingen unnskyldning det. Jeg kunne scoret flere og hatt flere assist. Samtidig er det ikke godt nok det vi gjør, fortsatte han.

Les også: Her blir fotballegenden tatt på fersken. Nå beklager han

Marerittstart på kampen

I bortekampen fikk Dortmund en verst tenkelig start da den tidligere Dortmund-spissen Ciro Immobile sendte italienerne i ledelsen etter seks minutter.

Immobile utnyttet et svakt oppspill i gjestenes forsvar og var plutselig alene med keeper Marcel Hitz. Fra kort hold var italieneren nådeløs.

- Det er fantastisk elegant av Immobile. Han avslutter et tusendel før keeper forventer det. Det er noe av varemerket hans og det ser så lett ut, men bare gå ut og prøv. 99 av 100 spisser ville kanskje brukt en hundredel ekstra og bommet på den muligheten, oppsummerte Viasport-ekspert Lars Tjærnås om superspissens scoring.

- Kan ikke huske å ha sett de så utspilt

Dortmund så ikke ut til å være helt påskrudd fra start i oppgjøret i Roma. Det var også noe ekspertkommentator Tjærnås bet seg merke i innledningsvis i sesongens første Champions League-kamp

- Kan ikke huske å ha sett de så utspilt i så mange rom samtidig, som de har blitt det første kvarteret. De finner rett og slett ikke ut av en presshøyde, kommenterte Tjærnås om tyskernes start på kampen.

Vondt skulle også bli til verre etter en corner i det 23. minutt. Hjemmelaget doblet ledelsen etter at ballen ble svingt inn og passerte like over hodet til Haaland ved den første stolpen. Felipe stusset ballen knallhardt videre i feltet, via keeper Hitz og i nettet.

Etter 2-0-scoringen forsøkte tyskerne å løfte spillet sitt høyere i banen. Thomas Meunier fikk en gigantisk mulighet etter 29 minutter, men maktet å sette ballen utenfor det åpne målet fra syv meter. Innlegget fra Haaland var nærmest ferdigscoret, men belgieren bommet på nærmest mirakuløst vis.

Det var også det nærmeste bortelaget kom før hvilen.

- Jeg har nesten ikke sett Dortmund så konsekvent på etterskudd over en så lang periode som de har vært de første snaut 40 minuttene av første omgang. En ting er at de har dårlig forflytting, men vi må også rose Lazio som har gjort en fantastisk førsteomgang, sa Tjærnås like før pause.

Da hadde Haaland akkurat kommet til sin første avslutning for kvelden med et skudd som ble blokkert til corner.

Les også: Norges landslagskaptein vraket fra Premier League-troppen

Haaland-scoring

Nordmannen fikk en god mulighet kort tid etter pause. Haaland fikk tak i et langt oppspill og satt fart mot Lazio-forsvaret. Spissen forserte innover i banen og avsluttet, dessverre for gjestene, rett på keeper Thomas Strakosha.

19-åringen våknet virkelig til liv utover i andreomgang. 20 minutter før slutt slo innbytter Gio Reyna et presist innlegg rett på venstrefoten til Haaland.

Spissen dunket ballen opp i nettaket på det første touchet.

- For en avslutter. Han feier den inn, sa Roar Stokke på kommentatorplass.

- Han får så vanskelige ting til å se så enkelt ut. Presist, nådeløst og distinkt, fulgte Tjærnås opp med.

Dortmund øynet muligheten til å få med seg poeng fra Italia, men kun fem minutter senere fastsatte Jean-Daniel Akpa Akpro sluttresultatet til 3-1 etter pasning fra Immobile.

Dermed ble det til slutt en tung start på Champions League for Haaland og resten av Dortmund-laget.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken