*Nettavisen* Sport.

Haaland stjeler overskrifter i Fotball-Europa. I England er det spesielt én ting storavisene har bitt seg merke

Erling Braut Haaland (19) er på alles lepper etter å ha scoret hattrick i Champions League-debuten.

18.09.19 11:44

Det er nemlig ikke bare i Norge man lar seg imponere av den unge nordmannen som vartet opp med hattrick allerede før pause i 6-2-kampen mellom Red Bull Salzburg og Genk tirsdag kveld.

Haalands prestasjon blir nå omtalt av en rekke større aviser i Europa, og de engelske avisene som hadde to egne lag i aksjon (Liverpool og Chelsea) i Champions League tirsdag kveld er ikke noe unntak.

Se målene til Haaland under:

Flere av de engelske avisene har tydelig lest seg opp på nordmannen og både The Mirror og Daily Mail har bitt seg merke i et intervju Haaland gjorde med lokalavisen Romsdal Budstikke i februar 2017.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Klikk på bildet for å forstørre.  

NÅ VET «ALLE» HVEM HAN ER: Erling Braut Haaland blir omtalt i de fleste store aviser i Europa etter Champions League-debuten. Foto: (NTB Scanpix/Skjermdump)

Drømmer om Leeds United

I det over to år gamle intervjuet avslører Haaland hva som er den store fotballdrømmen, og det er tilsynelatende den drømmen som overrasker noen av de engelske journalistene.

- Jeg ønsker å bli best mulig. Drømmen er å vinne Premier League med Leeds, sa Haaland i intervjuet.

Nordmannen snakker ikke om klubber som Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United eller noen av de andre klubbene som tradisjonelt sett blir sett på som de største i verden, men i stedet trekker han frem farens (Alf-Inge Håland) gamleklubb Leeds United - klubben som for øyeblikket holder til i engelsk Championship.

Det legges merke til i England hvor Haaland også er omtalt i aviser som The Guardian, The Telegraph og The Independent.

Klikk på bildet for å forstørre.  

1-0: Erling Braut Haaland scoret allerede etter to minutter mot Genk. Foto: Joe Klamar (AFP)

Kunne spilt for England

En annen ting som legges merke til er at Haaland kunne spilt for det engelske landslaget ettersom han er født i Leeds.

Det var imidlertid helt frem til nordmannen debuterte for det norske A-landslaget tidligere denne måneden. Det er tabloidavisen The Sun som bemerker at den ny fotballstjernen kunne ha spilt for England.

Les også: TV-reprisen fikk Klopp til å reagere

Men det er altså det norske landslaget som kommer til å få glede av målmaskinen i årene som kommer, og landslagssjef Lars Lagerbäck skrøt senest tirsdag kveld av spissen.

- For det første er han en veldig fysisk sterk, stor spiller. Han er over 1,90 lang. Bare den evnen han har til å gjøre såkalt enkle mål...det er en følelse han har. Han er også en sikker avslutter og setter inn sine mål på en fin måte, sa Lagerbäck ifølge NTB.

- Det er en gutt som har beina på jorda og er positiv i hele sin holdning. Det skal bli utrolig interessant å følge denne spilleren, sa svensken.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Erling Braut Haaland scoret tre mål for Salzburg i mesterligaåpningen mot Genk. Foto: Leonhard Föger / Reuters / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Fokus på neste kamp

Til tross for trillingmål i Champions League-debuten virker Haaland å ha beina godt plantet på jorden.

I kjent stil svarte nordmannen kort på de fleste spørsmålene fra TV-journalisten og på spørsmål om forventningene til neste Champions League-kamp mot Liverpool svarte Haaland slik:

- Først og fremst må vi fokusere på neste kamp i ligaen. Så må vi langsomt tenke på Liverpool, men alt er mulig. Du så Ajax forrige sesong, og det ville vært fint å være «den nye Ajax», men vi vet det er mange gode lag i gruppen, så det er vanskelig, men alt er mulig, sa han intervjuet vist på Viasport.

Haaland og Red Bull Salzburg møter LASK Linz i neste kamp førstkommende søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.