ST. PÖLTEN - RB SALZBURG 0-6:

Erling Braut Haaland har åpnet årets sesong på forrykende vis. Lørdag fortsatte spissen storformen mot St. Pölten. Med to scoringer og én målgivende pasning var Braut Haaland igjen kampens store spiller.

Den norske 19-åringen er toppscorer i klubben med seks mål på sesongens fire første kamper.

Lagerbäck uten valg

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er blant de som har latt seg imponere av unggutten. Og nå mener den tidligere Start-spilleren at Lars Lagerbäck ikke kan komme utenom Haaland i den neste landslagstroppen.

- Har Lagerbäck egentlig noe valg nå?

- Nei, jeg synes ikke det når han har den formen og viser den selvtilliten. Når vi i tillegg tenker på at han er en spiss som kan utvikle seg det neste halve året i Salzburg og vi mest sannsynlig skal spille noen viktige kamper i 2020 kan det være smart å ta han inn og la han bli kjent med systemet, sier Mathisen til Nettavisen.

Selv om landslagssjefen får en tøff oppgave med å plukke hvilke angrepsspillere som skal med i troppen, mener sørlendingen at det blir vanskelig å komme utenom Salzburg-profilen. Både Alexander Sørloth og Alexander Søderlund har vist god form i det siste og vil også banke på landslagsdøra. Likevel tror Mathisen at Haaland kan lukte på ikke bare en plass i troppen, men også en startplass i kampene mot Malta og Sverige.

- Ja, han er så voksen. Han har en fysikk, fart og teknikk som få andre i Norge kan vise til. Han er en av de mest spennende spillerne vi har her til lands sammen med Sander Berge, Kristoffer Ajer og Martin Ødegaard. Mot Malta kan man spille med hvem man vil og mot Sverige tror jeg han kan gjøre en god jobb, forklarer TV 2-eksperten.

To mål

I lørdagens oppgjør åpnet 19-åringene scoringsballet etter 30 minutter. 19-åringen ble spilt i bakrom og gjorde ingen feil alene med keeper. Dermed stod det 1-0. Spisskollega Hee-chan Hwang doblet ledelsen før pause, før Braut Haaland nok en gang scoret etter 50 minutter. Denne gang raget han høyest på en dødball og stanget inn 3-0.

Tre minutter senere kunne hat tricket vært komplett, men alene med målvakten valgte nordmannen å uselvisk trille ballen til sin spissmakker, Hwang som trillet inn 4-0 i det åpne målet.

Haaland ble byttet ut etter 65 minutter. Andreas Ulmer og Sekou Koita scoret østerrikernes to siste mål.