Lørdag er det endelig duket for toppkamp i Toppserien når LSK Kvinner får besøk av Rosenborg.

Begge lag står med full pott etter fire serierunder og har til nå hatt sine klare styrker på hver sin banehalvdel.

LSK Kvinner har nemlig sprudlet offensivt med 16 scoringer - et målsnitt på fire per kamp. RBK har på den andre siden stengt igjen buret helt, med målvakt Kristine Nøstmo som har fortsatt til gode å plukke en ball opp bra nettet.

For kanarifuglene er Emilie Haavi én av flere som har startet forrykende.

- Vi har scoret mange mål og det er noe av det vi slet med i fjor, så det er bra at det ikke har vært et problem så langt i hvert fall, sier Haavi til Nettavisen.

Les også: Var på landslagssamling med Danmark da Eriksen kollapset: - Det påvirket oss alle

Les også: - Vi har den troppen i Toppserien med størst potensial

- Ikke hverdagskost

Kapteinen har virkelig stått frem og i 5-1-seieren i forrige runde mot Klepp slo hun like godt til med fire scoringer.

- Det er jo ikke hverdagskost, så det var selvfølgelig gøy. Og så er det deilig at det har løsnet litt. Jeg tror at jeg nå har scoret mer i år enn jeg gjorde i hele fjor. Men jeg er først og fremst veldig fornøyd med at vi har vunnet alle kampene, sier hun.

Målshowet belønnet henne også med en historisk 10-er på NTB-børsen.

- Nei, uff, det var kanskje litt mye. Det var jo artig det, men jeg bryr meg kanskje ikke så mye om det, selv om det selvfølgelig er litt gøy, sier hun.

Les også: Fra skademareritt til kaptein. Nå har Thea (21) et klart mål: - Skal jobbe beintøft

- Vi har masse selvtillit

Nå venter imidlertid Rosenborg, i det som blir det første oppgjøret mellom de fire topplagene LSK Kvinner, Rosenborg, Vålerenga og Sandviken.

- Det blir veldig spennende. Det er jo kanskje litt sånn første ordentlige test for begge lag og jeg føler at i hvert fall vi er på et litt annet sted enn vi var i fjor, i enda større grad enn de er. Det er en veldig åpen og spennende inngang til den kampen, de har jo sluppet inn lite mål og vi har scoret mange mål. Vi gleder oss og har masse selvtillit fra egentlig hele seriestarten, sier Haavi.

Og utdyper hva hun mener er forskjellen fra fjoråret.

- Vi har beholdt stort sett hele stammen i laget, så vi har merket at vi begynner på et litt annet sted enn vi var i fjor. Vi kan jobbe litt mer med detaljer, særlig i angrepsspillet hvor vi i fjor jobbet litt mer med bare generelle retningslinjer om hva vi ønsket. Nå sitter det litt mer i ryggmargen og vi kan gå mer inn og finpusse relasjoner. Så jeg føler først og fremst at det er den største forskjellen, i tillegg til at vi har fått inn et par spennende spillere som bringer inn kvaliteter i særlig vårt offensive spill.

Skuffet i fjor - ønsker å slå tilbake

Haavi selv har etter hvert blitt en av de mest rutinerte og mestvinnende fotballspillerne i Norge med totalt åtte ni seriegull og åtte NM-gull, i tillegg til 86 kamper for det norske landslaget.

I fjor endte sesongen med LSK imidlertid med en 5. plass og tap i cupfinalen. Det ønsker Haavi å revansjere denne sesongen.

- Det var uvant å tape så mange kamper. Jeg tror jeg tapte mer i fjor enn jeg har gjort tilsammen i hele karrieren. Så den sesongen var selvfølgelig en berg-og-dalbane av følelser. Men jeg tror både at jeg som person og vi som lag lærte mye av det, og jeg tror det ville betydd enda mer om man hadde lyktes når man har vært nede og kjent på det. Det var jo ikke sånn at det ga mersmak for noen.

- Det hadde jo vært gøy å eventuelt bringe de tilbake til tronen. Når man har vært med på så mye så ville det ha føltes veldig bra og på en måte vært med på hele den reisen.

Om Haavi lykkes med å lede kanarifuglene tilbake til tronen vil tiden vise.

Lørdag klokken 15.00 venter uansett RBK til storkamp. Den kan du følge her på Direktesport.no.