RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hacking kan sende Landis til retten

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fransk dommer gir seg ikke. - Latterlig, mener manageren.

I januar utstedte en fransk rettsinstans arrestordre for Floyd Landis og hans trener, Arnie Baker.

Bakgrunnen er at antidopinglaboratoriet I Chatenay-Malabry (i utkanten av Paris) hardnakket hevder at duoen hacket seg inn på datamaskinene deres for å innhente konfidensiell informasjon om utøverens testresultater.

Både Landis og Baker har benektet at det har noe med saken å gjøre.

Hudson raser
Denne uka har saken blusset opp igjen. Dommer Thomas Cassuto bestemte den 15. oktober at duoen bør stilles for retten, men det ble ikke satt noen dato for rettssaken.

Les også: Landis sladrer på Armstrong

Manageren for Landis' nye sykkellag, Wayne Hudson, avviser rapportene om at den tidligere Tour de France-vinneren stilles for retten og kaller påstandene «latterlige».

Han mener arrestordren ble gitt for hele 18 måneder siden, og at franskmennene dermed var nødt til å foreta seg noe.

- Dersom de ikke gjorde noe nå, ville arrestordren bortfalt. Spørsmålet er hvorvidt saken bør holdes åpen eller ikke, sier Hudson til nyhetsbyrået AP.

Mottok sensitiv informasjon
Den franske påtalemyndigheten kom på sin side fram til at det ikke var nødvendig å stille Landis for retten. De mener etterforskningen ikke avdekket hacking eller hvorvidt 35-åringen mottok graderte dokumenter fra det franske antidopinglaboratoriet.

Den sensitive informasjonen ble sendt til et kanadisk laboratorium fra Arnie Bakers datamaskin. Dommeren var ikke enig og utstedte en arrestordre i slutten av januar, 2010.

- Det dreier seg om at han på en eller annen måte har mottatt informasjon som kan være hentet på ulovlig vis fra et fransk laboratorium, men disse beskyldningene mangler substans. Påtalemyndigheten vil ikke dra dette videre, men dommeren er uenig. Ved å vurdere å ta saken videre innover i rettssystemet, holder han den i live, mener Hudson.

Taus hovedperson
Landis er for tiden opptatt med Tour of Southland i New Zealand. Der sykler han for Oroca Velo Merino, laget Hudson er manager for.

Hovedpersonen var selv ikke tilgjengelig for kommentar etter å ha unnagjort den femte etappen i rittet onsdag.

- Floyd er irritert over at denne saken har eskalert i styrke, når saken mangler substans. Men han mister ikke nattesøvnen av dette, og beholder fokus i det pågående rittet, forteller teammanageren.

Landis ligger foreløpig på fjerdeplass i sammendraget. Rittet avsluttes søndag.

Amerikaneren vant Tour de France i 2006, men ble i etterkant tatt for doping. Franske dopingjegere fant rester av syntetisk testosteron i prøven hans, og Landis ble siden utestengt.

Han brukte de neste fire årene på å bevise sin uskyld. Det er også denne perioden hackinganklagene stammer fra. I mai gjorde han full retrett og la alle kortene på bordet.

Les mer om den saken her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere