Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde 100 prosent tillit

Både spillere og sportslig ledelse beklager på det sterkeste at Petter Myhre trekker seg som trener i Vålerenga.

VALLE (Nettavisen): Vålerenga har lenge vært en klubb i krise. Men mens media har pekt på Petter Myhre, har treneren hatt full tillit blant sine egne.

Les også:Myhre trekker seg
Les også:Taus om trenerjakten

Beslutningen om å gå skal være tatt uten noen form for internt press.

- Signalene fra spillergruppa har hele tiden vært at samtlige hadde hundre prosent tillit til meg, forteller Myhre

- Ikke Petters skyld
Det bekrefter også spillerne Nettavisen snakker med på Valle fredag ettermiddag.

- For min egen del hadde jeg håpet dette ikke skulle skje. Det er ikke Petters skyld at Vålerenga sliter. Det er spillerne som ikke har gjort en god nok jobb, fastslår Daniel Fredheim Holm.

- Vi har hatt full tillit til Petter, og ingen ønsket at han skulle gå. Han har tatt støyten for oss alle og fortjener all honnør, sier Jarl Andre Storbæk.

- Forstår avgjørelsen
Sportsdirektør Jan Erik Aalbu understreker at Petter Myhre også til det siste har hatt full oppbakking av sin arbeidsgiver.

- Det har ikke på noe tidspunkt vært noe ønske at Petter skulle gå. Samtidig har vi forståelse for avgjørelsen han har tatt. Nå er det vår oppgave å ta vare på ham, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Samtidig bekrefter han innholdet i spekulasjonene som har versert i media om at Vålerenga har vært på jakt etter en ny trener. Men også det etter initiativ fra Petter Myhre.

- Noe måtte skje
- Jeg sa til klubbledelsen etter tapet mot Aalesund (23. juni) at de burde bruke ferien til å se seg om etter en alternativ trener. Jeg ga dem også en liste med kandidater, forteller Myhre.

Jan Erik Aalbu bekrefter at Vålerenga etter beskjeden fra Myhre sjekket ut flere kandidater i løpet av fotballpausen. Men da ingen trener var på plass før den første høstkampen, sa Myhre ja til å fortsette. Planen var da at han skulle fullføre sesongen som trener. Slik gikk det altså ikke.

1-3-tapet for Nybergsund i cupen ble utslagsgivende. Dråpen som fikk begeret til å flyte over.

- Blålysene har begynt å blinke. Nå måtte noe skje, konstaterer Petter Myhre, som var tilskuer til at Harald Aabrekk ledet fredagens Vålerenga-trening før budskapet om hans avgang ble servert pressen.

Vil fortsette i Vålerenga
Selv om Myhre ikke vil være på VIF-benken i søndagens kamp mot Stabæk, har han et ønske om å fortsette i en trenerjobb i klubben.

- Jeg føler at jeg har bidratt med mye i denne klubben. Jeg har vært med på å bygge opp et fotballakademi som er landets beste, og jeg bidro til at Vålerenga gikk fra nedrykksplass til bronse i Tippeligaen i fjor. Jeg er blitt glad i klubben, derfor vil jeg gjerne fortsette her. Men det er jo ikke sikkert det passer inn i planene til en ny trener, sier Myhre.

- Fra klubbens side er det et klart ønske at Petter fortsetter. Han besitter så mye fotballfaglig kompetanse at han vil være en stor ressurs, fastslår Jan Erik Aalbu – som dermed mer enn antyder at Myhre skal slippe en tilværelse som jobbsøkende.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis