Det var ingen overraskelse da Michael Rasmussens danske lag presenterte Stefan Schumacher som lagets nye «stjernerytter» på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Les også:Her er Kyllingens «nye stjerne»

Ryktene om signeringen av tyskeren, som ble tatt for doping under OL i Beijing, viste seg dermed å stemme.

- Han er tilbake som alle andre, men det var for så vidt overraskende nok at de signerte han. Mange vil vel hevde at siden Michael Rasmussen selv har en brukkede fortid, så var det ikke superoverraskende, sier Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no.

Søksmål hengende over seg
I tillegg til å bli tatt under OL i Beijing, viste det seg i etterkant av Tour de France samme år at tyskeren hadde avlagt en positiv prøve under det franske etapperittet.

Som om ikke det er nok er den tidligere tyske tempokanonen saksøkt på bakgrunn av jukset. Da Schumacher kjørte for Gerolsteiner hadde han signert en kontrakt hvor det stod at han ikke skulle bruke dopingpreparater. Søksmålet går på erstatning for utbetalt lønn fra det tidligere tyske laget til Schumacher, som til sammen summeres opp til omtrent en million kroner.

- Doper er doper, men det er jo ingen tvil om at denne rytteren hadde prøvd litt av hvert. Han gikk nok på en skikkelig «cocktail». Samtidig har vi nok av andre ryttere som har vendt tilbake etter en dopingdom. Man kan ikke behandle Schumacher annerledes heller, sier Stoltenberg.

Sammen med sin nye rytter presenterte det danske laget også en ny sponsor, Dana. Det er de nyankomne midlene fra dette sponsoratet som gjør at danskene har råd til å signere Schumacher. Til gjengjeld får firmaet en plass i lagnavnet, som nå lyder: Christina Watches Onfone powered by Dana.

- Ikke aktuelt for oss
Feltet.dk meldte at over 300 pressefolk hadde møtt opp da Michael Rasmussens lag hadde pressekonferanse. Med andre ord var interessen enorm. Langt større enn for eksempel de norske lagene kan drømme om.

Allikevel tror ikke Stoltenberg at norske lag vil la seg «friste» til å signere ryttere med et såpass frynsete rykte.

- Nei, det frykter jeg ikke. Det ville i så tilfelle vært veldig overraskende.

Les også:«Kyllingen» drømmer om nordisk superlag

Sportsdirektør i Joker Merida, Gino Van Oudenhove uttaler at det for dem ville vært uaktuelt å hente Schumacher.

- Vi har en politikk som går på at vi bare skal ha nordmenn på laget. Det gjør at det ikke er en problemstilling for oss. Men skulle det vært det ville vi nok uansett ha tenkt oss om to ganger, forklarer belgieren.

- Legger listen jævlig høyt
Han er ikke overrasket over at det danske laget får så stor oppmerksomhet, men tror samtidig at det kan komme til å slå tilbake på dem.

- Når de sender ut slike pressemeldinger (om at de har signert stjerneryttere, red. anm.) er det klart at folk blir nysgjerrige. Samtidig legger de listen jævlig høyt for seg selv.

- I Joker Merida har vi en annen filosofi. Jeg hadde ikke hatt hjerte til å gå ut så høyt. Vi ønsker litt mer balanse mellom uttalelsene våre og målsetningene. Men alle lag har ulike filosofier.

Det danske laget har tidligere signert norske Fredrik Wilmann. Med nordmannen fulgte også et sponsorat fra det norske firmaet Proteinfabrikken.

Les også: «Kyllingen» på norske proteiner

På fredagens pressetreff kunne sponsorsjef i laget, Allan Bo Andresen, opplyse at 44 av fjorårets 45 sponsorer allerede har forlenget sine avtaler. Med andre ord er det ingen ting som tyder på at sponsorene skyr laget, som nå har to tidligere dopingutestengte ryttere.

- Hadde jeg vært sponsor så hadde jeg ikke akkurat likt at en rytter som Schumacher kom inn. Samtidig kan jo ikke sponsorene bestemme hvem som skal signeres. Men litt overraskende er det, mener Stoltenberg.

PS: Eurosport-kommentatoren er rask til å legge til at han ikke har noen betenkeligheter med at Fredrik Wilmann skal kjøre for laget neste sesong.