Hadde bulk i OL-børsa

Foto: (FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX)

Stian Eckhoff kan ha funnet deler av forklaringen på OL-nedturen. Nå forbereder han en søt hevn.

Det gikk trått for Stian Eckhoff sist vinter, både i Torino-OL og sesongen for øvrig. Sykdom i januar bidro til at den fysiske formen ikke var på topp. Men heller ikke på standplass fungerte det optimalt.

Nå har Eckhoff funnet det som kan være deler av forklaringen.

- Etter sommer-NM i Birkenes sjekket jeg børsa. Det viste seg at det var en bulk inne i løpet som gjorde at presisjonen ikke har vært optimal.

- Hvor lenge har du brukt dette løpet?

- Det var det samme jeg brukte under OL.

Testet før OL
- Kan skaden ha vært der da?

- Jeg testet geværet før OL, og da fungerte det bra. Men jeg aner ikke når skaden skjedde. Det er umulig å si, fastslår Eckhoff overfor Nettavisen.

Nå håper han at ny redskap skal bidra til en opptur på standplass. Det trengs. Eckhoff legger ikke skjul på at han har en del å gå på.

Den fysiske formen, derimot, nærmer seg det optimale. 27-åringen har lagt om treningsopplegget for å reise seg etter den skuffende fjorårssesongen, da han bare ble nummer 19 i verdenscupen sammenlagt.

Hard sommer
- Målet til vinteren er å være inne blant de ti beste i cupen. Og å kunne kjempe om pallen i alle renn. Derfor har jeg trent mye mer hardt i sommer. Fire tøffe økter i uka. Jeg har prøvd å tøye strikken, sier Eckhoff.

Han innrømmer at det har vært tøft i perioder, men mener han har klart å roe ned de gangene det har vært nødvendig.

Sommerens resultater viser da også at han er på rett vei. Under NM i sommerskiskyting i Birkenes for to uker siden gikk han helt til topps.

Sist lørdag ble han norgesmester igjen, denne gangen i duathlon – en øvelse som består av løping og sykling. Eckhoff vant foran langrennsløperen Jens Arne Svartedal.

Ambisjoner i VM
- Det er greit å få en bekreftelse. Men det er i november sesongen starter. Det er da det gjelder å være i form, poengterer stafettverdensmesteren fra 2005.

I aller best form skal han likevel være i februar – under VM i Anterselva.

- Det virker som om alle på laget har trent veldig bra i sommer, så det blir en knalltøff kamp om plassene på laget. Men selvfølgelig håper jeg å være så god at jeg får gå de fleste distansene, sier Stian Eckhoff.

De norske skiskytterne skal i utgangspunktet reise til Val Senales på høydesamling i slutten av uka. Dårlige værprognoser har imidlertid skapt et visst hodebry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.