Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde dratt til Syden

Å bli slått av Petter Northug i klassisk sprint hadde ikke vært greit for Ola Vigen Hattestad.

GRANÅSEN (Nettavisen): - Jeg kunne ha slått Ola, sa Petter Northug etter at Vigen Hattestad ble sprintverdensmester i Liberec. Selv var Northug vraket på det norske laget.

I Lahti lørdag, i den første fristilsprinten i verdenscupen etter VM, viste Northug at han faktisk hadde rett. Han slo verdenscupvinneren de to siste sesongene med en skolengde og fikk sin revansje.

- Litt ergerlig, sa Hattestad etter tapet, men noe prestisjenederlag ville han ikke være med på at det var.

- Mektig imponert
Torsdag var det duket for ny duell mellom Northug og Hattestad. Nå på klassisk sprint i Granåsen. Og denne gangen var det Hattestad som trakk det lengste strået.

- I dag hadde det vært et skikkelig prestisjenederlag å tape mot Petter. Da hadde jeg pakket og dratt til Syden, innrømmer Hattestad.

For en ting er Petter Northug i skøyting. Noe helt annet er Petter Northug i klassisk.

- Jeg visste vel at Petter har hatt framgang i klassisk. Men at han skulle være helt oppe på pallen her hadde jeg aldri trodd. Han er helt rå for tiden. Jeg er mektig imponert, sier Hattestad til Nettavisen.

På pallen i totalcupen
Han vurderte aldri å slippe Northug forbi seg for å gi trønderen 20 ekstra poeng i kampen mot Dario Cologna i verdenscupen sammenlagt. For med torsdagens 100-poenger klatret faktisk sprintkongen selv opp på tredjeplass i totalcupen.

- Realistisk sett er det bare 50 poeng for meg å hente under verdenscupavslutningen i Sverige. Og det tror jeg ikke holder til å bli nummer tre i cupen, sier Hattestad, som har Axel Teichmann og Pietro Piller Cottrer jagende bakfra.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken