Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde dratt til Syden

Å bli slått av Petter Northug i klassisk sprint hadde ikke vært greit for Ola Vigen Hattestad.

GRANÅSEN (Nettavisen): - Jeg kunne ha slått Ola, sa Petter Northug etter at Vigen Hattestad ble sprintverdensmester i Liberec. Selv var Northug vraket på det norske laget.

I Lahti lørdag, i den første fristilsprinten i verdenscupen etter VM, viste Northug at han faktisk hadde rett. Han slo verdenscupvinneren de to siste sesongene med en skolengde og fikk sin revansje.

- Litt ergerlig, sa Hattestad etter tapet, men noe prestisjenederlag ville han ikke være med på at det var.

- Mektig imponert
Torsdag var det duket for ny duell mellom Northug og Hattestad. Nå på klassisk sprint i Granåsen. Og denne gangen var det Hattestad som trakk det lengste strået.

- I dag hadde det vært et skikkelig prestisjenederlag å tape mot Petter. Da hadde jeg pakket og dratt til Syden, innrømmer Hattestad.

For en ting er Petter Northug i skøyting. Noe helt annet er Petter Northug i klassisk.

- Jeg visste vel at Petter har hatt framgang i klassisk. Men at han skulle være helt oppe på pallen her hadde jeg aldri trodd. Han er helt rå for tiden. Jeg er mektig imponert, sier Hattestad til Nettavisen.

På pallen i totalcupen
Han vurderte aldri å slippe Northug forbi seg for å gi trønderen 20 ekstra poeng i kampen mot Dario Cologna i verdenscupen sammenlagt. For med torsdagens 100-poenger klatret faktisk sprintkongen selv opp på tredjeplass i totalcupen.

- Realistisk sett er det bare 50 poeng for meg å hente under verdenscupavslutningen i Sverige. Og det tror jeg ikke holder til å bli nummer tre i cupen, sier Hattestad, som har Axel Teichmann og Pietro Piller Cottrer jagende bakfra.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken