*Nettavisen* Sport.

Hadde gitt opp Ljøkelsøy

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Ikke engang sjefen trodde at Roar Ljøkelsøy skulle finne VM-formen.

21.02.08 22:17

OBERSTDORF (Nettavisen): Han har vunnet de fire siste VM-gullene i skiflyging, to individuelle og to lag-gull.

Likevel: Hadde ikke Roar Ljøkelsøy (31) vært tittelforsvarer, hadde han neppe fått være med i årets VM i Oberstdorf.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så trodde jeg ikke Roar skulle klare å komme i form til VM. Jeg vet ikke hva han har trodd selv, men jeg har tvilt, innrømmer Mika Kojonkoski.

Les også:
Romøren best - stor norsk hopping
Kojonkoski: - Neste for selvsikker

Derfor er Norges finske landslagstrener et eneste stort smil når han snakker om det lagkapteinen presterte torsdag. På den første VM-dagen leverte han tre gode hopp, først to treningshopp og deretter i kvalifiseringen.

Vendepunkt
- Det er helt fantastisk. Hans beste dag hittil denne sesongen. Hvis han hever seg enda litt til, vil jeg ikke utelukke at han er i medaljekampen, sier Kojonkoski til Nettavisen.

Hovedpersonen er også et eneste stort smil etter hoppene på187,5, 196,5 og 192,5 meter. For selv om det fortsatt er veldig langt ned til hans egen bakkerekord på 223 meter, var det et vendepunkt.

- Jeg leverer ikke makshopp. Men det er klar framgang. Og plutselig kjenner jeg hva som er feil. Jeg vet hva jeg skal jobbe med, forteller Ljøkelsøy.

Før avreise til VM hadde han kjempeproblemer med å skjønne hva som var feil.

- Så sent som tirsdag var jeg veldig frustrert. På trening i Granåsen hadde jeg noen gode hopp og noen dårlige. Problemet var at jeg ikke visste hvorfor jeg hoppet godt eller dårlig. Det gjør jeg nå. Derfor har jeg tro på at jeg kan fortsette å heve meg gjennom helga.

Helt nødvendig
- Hadde du gitt opp håpet om å finne formen til VM?

- Ikke gitt opp. Jeg hadde ikke reist til VM hvis jeg ikke hadde hatt et lite håp om å kunne kjempe om medalje. Men det som skjedde i dag var helt nødvendig.

- Er du god nok til å kjempe om medalje nå?

- Hoppingen i dag hadde ikke holdt til medalje. Men hvis jeg klarer å rette på de tingene jeg nå vet jeg gjør feil, så kan jeg kanskje være med og kjempe, sier Ljøkelsøy.

- Deilig å se Roar smile
Også lagkameratene stråler over at Roar Ljøkelsøy viser snev av gammel storhet.

- Det er deilig å se Roar smile. Jeg tror han har jobbet hardere enn alle oss andre på laget i vinter, sier Tom Hilde til Nettavisen.

- Jeg unner virkelig Roar å lykkes. Han har vist en unik evne til å holde humøret opp selv om han har slitt. Han har ikke latt det smitte over på oss andre at han har hatt det tungt, sier Anders Jacobsen.

Ljøkelsøys opptur gjør at det plutselig også er kamp om plassene på det norske laget i søndagens lagkonkurranse. Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde, Anders Jacobsen og Anders Bardal så på forhånd ut som en opplagt lagoppstilling, men nå må trolig Mika Kojonkoski i tenkeboksen.

Mikas mage avgjør
Han avviser at den individuelle konkurransen blir en amerikansk uttagning for lagkonkurransen.

- Jeg kommer nok til å følge magefølelsen, sier den finske mirakelmannen med et lurt smil.

Den individuelle VM-konkurransen går over to dager, med fire tellende omganger. 40 hoppere deltar i den første omgangen fredag, men bare 30 får hoppe de tre siste omgangene.

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag