RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde glemt at Start var ubeseiret

Start-trener Tom Nordlie har vært så fokusert på å gjøre Start bedre at han rett og slett hadde glemt at laget er ubeseiret i år.

13 treningskamper. 11 seirer og to uavgjorte. To seriekamper. To seirer. En fantastisk statistikk. Men noe Nordlie selv nesten hadde glemt.

- Å nei, har vi ikke tapt, nei, var det eneste jeg kunne svare da en journalist nevnte det, sier Nordlie til TV 2 Nettavisen.

- Jeg var jo klar over det på en måte, men har hatt så kort fokus at jeg samtidig ikke var klar over det, sier han videre

- For dumt at vi er opprykksfavoritter
TV 2 Nettavisen har Start og Aalesund som favoritter i årets 1. divisjon , og serieåpningen har gått som en drøm for Nordlies disipler. 4-0 mot Pors ble avløst av 4-1 i sørlandsderbyet mot Mandalskameratene. Et lag Start tapte mot hele tre ganger i fjor.

- Rykker dere rett opp?

- Det blir for dumt å si at et lag som ble nummer ni i fjor, og som har mistet ni spillere og fått seks nye, skal være favoritt. Sandefjord, Moss og Aalesund har en jevnere stall enn oss. De tåler mer skader. Men vi skal være med å kjempe i toppen, sier Nordlie.

- Vi er ikke et kjøpelag
Før han tar et oppgjør med dem som kaller klubben et kjøpelag.

- Åtte av 11 spillere i startelleveren mot Mandalskameratene var lokale. Bare de tre på topp – Bala Garba, Ben Wright og Alex Valencia kom utenfra. I tillegg har vi fire spillere på U17-landslaget, én på U18-landslaget, én på U19-landslaget og to på U21-landslaget. Jeg synes det viser at vi satser på en lokal profil. Derfor vil jeg drepe den myten om at vi er et kjøpelag, sier han.

- Noen hevder at Start har hatt en lei tendens til å ta av etter et par gode resultater..?

- Det er ingen sjanse for at det skal skje med meg som trener. Vi skal nyte øyeblikket, men jeg jobber knallhardt med å få spillerne til å bli ferdige med ting. Når det går bra så er det viktige for meg å stille nye krav, sier Nordlie og avfeier problemstillingen.

Jevn divisjon
Likevel er han spent før helgas kamp mot Hødd.

- Alle kamper er likevel vanskelig i 1. divisjon nå. Det er den store forskjellen på nå og da jeg trente Odd. Da var topplagene gode, men man vant 5-0 mot de svakere lagene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere