MANCHESTER UNITED - EVERTON 1-0:

Ligagullet er et steg nærmere for Manchester United etter at serielederen vant hjemmekampen mot Everton lørdag. Seieren satt langt inne, men United har en effektiv matchvinner i Javier Hernández.

Han spiller med kallenavnet «Chicharito» på drakten, som betyr «den lille erten».

Likevel viste meksikaneren igjen at han er en ypperlig hodepiller til tross for at han «bare» rager 1,75 meter over bakken. Sylvain Distin og Phil Jagielka stanget unna det som kom av United-innlegg inntil det var sju minutter igjen av ordinær tid.

Da var det Hernández som hoppet høyest og headet inn den etterlengtede scoringen som avgjorde kampen.

Over forventningene
Scoringen betyr også at United har ni poengs forsprang til sine nærmeste konkurrenter, Chelsea og Arsenal. Selv om London-lagene har én kamp mindre spilt virker avstanden stadig mer vanskelig å ta inn på de fire gjenværende serierundene.

- Det er bare fire kamper igjen nå, og måten spillerne presterer på gir dem en enestående mulighet til å vinne seriegull, uttalte United-manager Ferguson ifølge ESPN Soccernet etter den nervepirrende forestillingen.

Skotten innrømmer at Hernández' storspill er i overkant av hva han selv og trenerapparatet så for seg fra meksikaneren.

- Vi hadde ikke forventet dette. Vi trodde han trengte et år for å bli vant til klubben og engelsk fotball og til å styrke seg opp. Han har gjort alt dette allerede. Han kommer hverdag klokka ni og er den siste til å dra. Denne gutten er veldig dedikert, skrøt Ferguson.

«Reddet» gjestene
Førsteomgangen på Old Trafford ble ikke noe å huske tilbake på som et høydepunkt for noen av lagene, men Manchester United hadde utvilsomt et overtak på gjestene fra Merseyside.

Foruten Nanis kjempemulighet, som ble stoppet av en sittende Hernández, handlet det mest om resultatløse cornere for «de røde djevlene».

Everton hadde kun ett avslutningsforsøk de første 45 minuttene og kunne være tilfredse med stillingen til pause.

Alex Ferguson gjorde hele fem forandringer i startelleveren fra forrige seriekamp mot Newcastle. Rio Ferdinand spilte blant annet sin første seriekamp siden han ble spilleklar etter lyskeskaden. Kapteinen utgjorde Uniteds stopperduo sammen med Jonny Evans.

Ferguson valgte i tillegg overraskende å starte med John O'Shea som venstreback, men iren ble erstattet av det normale førstevalget, Patrice Evra, tidlig i andre halvdel.

Michael Owen og Ryan Giggs entret banen i de påfølgende minuttene da ligalederen jaget vinnermålet.

Se kampforløpet fra minutt til minutt her

Viktig van der Sar-redning
Everton har ikke vunnet borte mot Manchester United siden 1992 da det ble 3-0-seier for «the Toffees».

Om det ikke hadde vært for en våken Edwin van der Sar, kunne Jack Rodwell ha sendt gjestene i en sjelden ledelse på Old Trafford da andreomgangen var halvspilt.

Et skudd fra det unge midtbanespilleren skiftet retning før Uniteds veteranmålvakt så vidt fikk styrt ballen til corner med fingertuppene.

Med drøye ti minutter igjen fikk Wayne Rooney muligheten til å teste frisparkfoten mot moderklubben, men Tim Howard var igjen med på notene.

Rooney har ikke hatt for vane å spille godt i oppgjørene mot Everton, men gjorde en av sine bedre kamper mot gamle lagkamerater lørdag.

Etter dette satte United inn det virkelige kjøret. En årvåken og heltent Tim Howard måtte finne fram en redning av høy klasse da Javier Hernández fikk muligheten med hodet fra kort hold.

Da «Chicharito» fikk nok en mulighet fra rett foran målet klarte derimot ikke den amerikanske sisteskansen å redde Everton.

Hjemmelaget holdt mye på ballen etter Hernández' scoring og Everton fikk kun et par halvsjanser til å utligne ledelsen.

Men både Phil Jagielkas volleyforsøk og headespesialist Tim Cahills nikk ble for svake.