Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde ikke passet noen norske ryttere

Sven Erik Bystrøm håper på belønning for knallhardt etapperitt.

Belgia (Procycling.no): - Folk der hjemme er nok kanskje litt skuffet, sier Sven Erik Bystrøm og tenker på resultatene Team Øster Hus-Ridley leverte under det tøffe etapperittet Coppi e Bartali nylig.

- Men som lag synes jeg vi gjorde det bedre i år. Vi satt med lenger i bakkene enn vi har gjort tidligere, forteller han procycling.no i Belgia.

Mangler topplassering
Haugesunderen var nære på å gjøre det helt store i fjor, da han snuste på seieren og endte opp på 6.-plass under 1. etappen av rittet der laget måler krefter med blant andre Astana, Lampre og Cannondale.

Han mener likevel ikke at han sykler på et lavere nivå denne sesongen.

- Det har ikke vært noen store resultater ennå. Jeg følte meg enda bedre under Coppi Bartali og er positiv til fortsettelsen, klargjør han.

Generelt har ikke de norske kontinentallagene klarte å prege den internasjonale sesongåpningen i stor grad.

Det er ingen uvanlig situasjon, men både Øster Hus-Ridley og Joker Merida har holdt seg på samling i lengre perioder i 2013 for å være bedre rustet i forhold til nettopp dette.

Bystrøm har skumle planer
Med lørdagens Flandern rundt går de beste U23-rytterne inn i en viktig landslagsperiode.

Bystrøm, Håvard Blikra, Martin Olsen, Bjørn Tore Hoem og Kristoffer Skjerping fortsetter videre til La Côte Picarde, der de også får selskap av Daniel Hoelgaard som erstatter Sondre Holst Enger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Deretter skal et rent Øster Hus-Ridley-mannskap vise seg fram under Liège-Bastogne-Liège, og Bystrøm innrømmer at han har skumle planer:

- I Flandern har jeg ganske store ambisjoner på egne vegne. Jeg vet det er et ritt som passer meg bra. Jeg har sett meg ut dette rittet, sammen med Liège-Bastogne-Liège, avslører han.

- Ikke mange norske hadde hengt med
Her håper han også å utnytte blodslitet han la ned under Coppi a Bartali for et par uker tilbake.

- Løypeprofilene var ikke rettet for noen norske ryttere, egentlig. Stigninger på seks-sju kilometer med 12 prosents stigning i snitt. Det er ikke mange nordmenn som hadde sittet igjen der. Det er kun de aller letteste rytterne som henger med der.

- Jeg tror det var en veldig fin erfaring for oss. Vi får se i rittene som kommer nå og fram til NM for å se hvor bra det var.

Det første svaret kommer allerede under lørdagens U23-Flandern.

Kommentarer til denne saken