Gå til sidens hovedinnhold

Hadde legesjekk etter koronasmitte. Da kom den nedslående beskjeden

Bayern München-spiller Alphonso Davies har fått påvist en mild betennelse i hjertet.

Davies har vært ute av spill for Bayern München siden han testet positivt for Covid-19 tidligere denne måneden.

Da han gjennomførte en rutinemessig medisinsk sjekk etter å ha blitt frisk igjen, ble det oppdaget at han har tegn på mild myokarditt, melder The Athletic.

Folkehelseinstituttet beskriver myokarditt som en betennelse i selve hjertemuskulaturen, og at tilstanden er relativt sjelden.

Les også: Stjerneduo fortsatt ute for PSG: - Kan ikke forhaste det

Må stoppe å trene

Davies forventes nå å gå glipp av flere uker med trening ettersom tilstanden hans overvåkes. Det kan gjøre at han går glipp viktige kamper både for Bayern München og Canada sitt landslag.

Det sa Bayern-trener Julian Nagelsmann på en pressekonferanse fredag.

- På torsdag, under vår oppfølgingsundersøkelse som vi gjør med hver spiller som har hatt Covid-19, oppdaget vi tegn på mild myokarditt, en betennelse i hjertemuskelen, sa Nagelsmann, ifølge The Atheltic.

- Han har sluttet å trene for nå, så han vil ikke være tilgjengelig for oss de neste ukene, tilføyde han.

Les også: Advarer eierne mot dette: - De vil ikke bli tilgitt

- Ikke for dramatisk

Ifølge Nagelsmann er det ingen stor dramatikk rundt betennelsen som er oppdaget, men han påpeker at det er viktig at Davies får tid til å bli helt frisk.

- Denne myokarditten er ikke for dramatisk basert på ultralyden, men mer et enkelt tegn på en betennelse. Likevel må det leges, og det vil uten tvil ta litt tid, sa han.

Det er ikke bekreftet at hjerteproblemene har noe med koronasykdommen å gjøre.

Bayern München har hatt flere tilfeller av spillere som har blitt koronasmittet på nyåret. Siden årsskiftet har ni spillere testet positivt for Covid-19.

Davies har vært Bayern-spiller siden 2018, og 21-åringen blir regnet som en av verdens beste venstrebacker. Han har spilt 23 kamper denne sesongen.