RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde rekorden i 20 sekunder

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
- Jeg trodde jeg skulle vinne, sukker Kristin Melkevik Otterbu, etter å slitt seg gjennom Stoltzekleiven Opp på ny rekordtid.

For den nye rekorden på 9:58 holdt bare i knappe 20 sekunder. Like bak kom nemlig Anita Håkenstad Evertsen fra Østre Slidre som et uvær, og forbedret Otterbus ferske rekord med fattige to sekunder.

- Da jeg klarte å løpe inn på under ti minutter, ble jeg veldig glad. En liten stund trodde jeg at det skulle holde til seier, men så fikk jeg øye på Anita litt lenger bak, sier Otterbu til iBergen.no like etter løpet.

- Var det et mål å ta rekorden i år?

- Ja, det var jo det. Den har jo stått i ti år, så det var på tide. Men jeg er uansett strålende fornøyd. Dette er bare andre gangen jeg løper Stoltzekleiven Opp, og sist gikk jeg inn på 12:33. Så det var en god forbedring, sier Otterbu.

Nær tre tusen påmeldte
I herreklassen tok Jon Tvedt fra Gular førsteplassen med tiden 8:25, mens Øystein Sylta fra Vidar kom inn syv sekunder bak. Tredjeplassen gikk til Tormod Tjørnholm fra Tjalve Ik, som gikk inn på tiden 08:49.

Hele 2827 personer hadde meldt seg på til det prestisjefylte løpet opp Sandviksfjellet. Arrangørklubben Varegg regner med at det endelige deltakertallet vil ligge på i overkant av 2500, når man har talt opp de som så værmeldingen og i stedet ble hjemme.

- To og et halvt tusen vil være rekorddeltakelse, sier arrangementsansvarlig Johannes Gjesdal i Varegg.

Enormt populær
Stoltzen er etterhvert blitt svært populær blant mosjonister i Bergen, spesielt de siste årene. Da løpet startet i 1979. stod kun i underkant av 50 mennesker på startstreken. I 1989 rundet man 100 deltakere. Så begynte det å ta helt av.

- I flere år ble deltakerantallet doblet for hvert år, og ved årtusenskiftet rundet vi to tusen deltakere, sier Gjesdal.

For Kirsten Melkevik Otterbu, var turen opp Sandviksfjellet siste oppladning før VM i gateløp i Ungarn, og et maratonløp i Frankrike. Men hun er likevel ikke i tvil om hvilket av de tre arrangementene hun liker best:

- Det aller største
- Stoltzekleiven er det aller største! Det er så gøy med alle folkene, og Varegg er kjempeflinke med å arrangere. Det eneste er den premien på ti tusen kroner for ny rekord, den kunne de godt ha delt mellom Anita og meg, humrer BFG Fana-løperen.

Sjekk alle resultatene her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere