*Nettavisen* Sport.

Hadde rett, handlet feil

Mye tyder på at Brann hadde rett i sin klage, men ikke nådde fram fordi de ikke fulgte reglene for klaging. – Brann fulgte ikke regelverket, bekrefter leder Trond Grotmol i domsutvalget.

23.09.03 14:28

Grotmol er leder for Doms- og sanksjonsutvalget, og det er der Branns protest og krav om omkamp har blitt behandlet. Han bekrefter at de ikke har sett på om Brann har rett eller feil når det gjelder episoden med innbyttene som saken er basert på.

- Ikke vanskelig

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Branns protest avvist. Enig?
Ja, et fornuftig valg
Nei, altfor firkantet
Vet ikke

Se resultat

- Først måtte vi bestemme oss for om protesten skulle avvises eller behandles. Vi kom til at den måtte avvises, og derfor har vi ikke sett på realitetene i selve saken, sier Grotmol til TV 2 Nettavisen.

- Var det en vanskelig sak?

- Nei, juridisk sett var det ikke vanskelig. Brann fulgte ikke regelverket, fastslår Grotmol, og legger til at avgjørelsen ble enstemmig vedtatt av de tre medlemmene i utvalget.

- Reglene sier at man skal varsle dommeren før han forlater stadionområdet. Det ble ikke gjort. Deretter skal man varsle forbundet innen et døgn om at det kommer en protest. Og til slutt i denne tre-trinnsprosessen skal man levere en klage innen tre døgn etter kampslutt. Brann tok her steg to og tre i ett, sier Grotmol.

- Kunne ikke Brann reglene godt nok?

- Som sagt, Brann har ikke fulgt regelverket her.

Vil ha rettferdighet

Branns daglige leder, Per Ove Ludvigsen, er oppgitt over resultatet og har varslet at Brann kommer til å anke saken.

- Vi ønsker bare en rettferdig behandling for grunnlaget i protesten. Jeg vil ikke prosedere i media, men sånn som jeg forstår det, har ikke saken blitt behandlet en gang, sier Ludvigsen.

- Bør prioriteres

Brann har nå tre dager på seg til å anke. Anken kommer til å bli behandlet av Ankeutvalget.

- Der bør denne saken behandles raskt, jeg synes slike saker må prioriteres høyt så ikke uvissheten får råde i lang tid. Gjennom vår behandling har dessuten Ankeutvalget fått all dokumentasjon i saken, sier Grotmol.

I så fall før saken være ute av verden før den 23. serieomgangen i Tippeligaen spilles første helg i oktober. Da er det kanskje mulig å lese tabellen uten å måtte tenke på hvem som får eller ikke får de tre poengene fra oppgjøret Brann-Lillestrøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.