Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde vært forferdelig hvis alle brukte dem

Sjekk curlingguttas nye drakter.

Skip Thomas Ulsrud og de andre curlingspillerne skapte store overskrifter under OL i Vancouver på grunn av fargene på den norske drakten.

Nyhetsmedier over hele verden rapporterte om de fargerike buksene i 2010, og snart var de umulig å få tak i. Folk gikk bananas og kjøpte bukser for den store gullmedaljen, og på Facebook hyllet over 600.000 personer de norske buksene.

Før OL i Sotsji fire år senere har de varslet nye klesstunt.

Trulsen: - Går ikke med dem
Og denne gangen har de heller ikke holdt igjen. Fra topp til tå preger de norske fargene draktene som representere Norge under OL.

- La meg si det slik: Du kommer ikke til å se meg gå i dem, kanskje bortsett fra på et bad taste-party, sier lagleder Pål Trulsen ifølge Yahoo.

Side2s moteredaktør Line Kirkhus er ikke nådig i sin dom av antrekket.

- Curlinggutta har jo gjort en greie av sine morsomme antrekk, og spesielt bukser. Kanskje er det for å distrahere motstanderen? Det tror jeg de klarer med dette psykedeliske mønsteret, jeg blir nesten hypnotisert selv. Mote er det ikke, og heller ikke veldig fint, men moro der det, og jeg tror det er det som er tanken, sier Kirkhus til Nettavisen.

Og det stopper ikke med én ny drakt. Ifølge Yahoo skal curlinggutta nemlig presentere enda flere design underveis i OL.

- Fordi vi kjenner dem, blir vi neppe sjokkerte. Men tro meg, det kommer til å bli bra, er spådommen fra den britiske curlingspilleren Anna Sloan, som er god venn med det norske laget.

Christoffer Svae sto bak idéen for fire år siden i Vancouver. Han likte ikke fargene det norske laget hadde blitt utdelt, og fikk mandat til å skaffe nye.

- Det har påvirket livene våre. Ikke så mye i hverdagen, men når vi reiser rundt og spiller curling, tror alle at vi vinner hele tiden. Vi er nemlig i media overalt, uansett hvordan det går, forteller han.

President for det internasjonale curlingforbundet, Kate Caithness, har sakte men sikkert blitt glad i buksene, som hun mener gir en helt ny dimensjon til curlingsporten.

- Jeg er tradisjonell av meg, så ærlig må jeg være. Men da jeg så buksene i Vancouver, likte jeg dem faktisk veldig godt. De tok med seg oppmerksomhet til sporten, disse gale buksene, sier hun med et flir.

- Hadde vært forferdelig
Men hun er glad det foreløpig er det norske laget som tar seg av bukseshowet.

- Det hadde vært forferdelig hvis alle brukte dem, det hadde sett ut som et sirkus. Men nå er det kjennemerket til nordmennene, og vi liker det på den måten, sier Caithness.

Historien om hvordan buksene ble en «hit» for fire år siden, er ganske tilfeldig, skal vi tro skip Thomas Ulsrud.

- En av spillerne våre skulle ut og kjøpe noen nye bukser til oss, vi sa bare «bare finn noen», og så kom han tilbake med disse. Vi utbrøt «nei, nei, nei,» sa Ulsrud til Canadian Press.

Resten er historie.

De norske gutta som skal representere Norge under OL, er Thomas Ulsrud (skip), Torgeir Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson.

Den første OL-kampen for de norske gutta spilles 10. februar, mot USA.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken