RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

«Hadde vært bedre med en Gilbert»

Sist oppdatert:
Vincenzo Nibali var ikke kjempeglad for kasakhstansk selskap før oppløpet.

To ganger angrep Liquigas-stjernen oppover Côte de la Roche. Den første gangen fikk han både Jelle Vanendert og Philippe Gilbert på hjul.

Den andre gangen, nærmere toppen, klarte de ikke å følge ham. «Haien fra Messinastredet» var løs, og konkurrentene skjønte nok at å hente Vincenzo Nibali i utforkjøringen var nytteløst.

Les også: Vinos arvtaker vant i Liège

Det var bare to ting 27-åringen ikke hadde kalkulert med. Det første var motvinden oppover Côte de Saint Nicholas:

- Jeg gjorde et godt trekk, men det var mye vind imot oppover Saint-Nicholas. Det slet meg ut, forteller han ifølge cyclingews.com.

Parkerte Rodriguez
Bak ham hadde Maxim Iglinskij overtaket på Joaquim Rodriguez. Oppover den samme bakken takket Astana-rytteren for følget og tok opp jakten på Nibali.

Det var den andre tingen italieneren nok ikke hadde regnet med. Det skilte 46 sekunder mellom de to på toppen av Saint Nicholas.

Les også: Nordhaug: - Jeg er veldig skuffet

I mål var avstanden 21 sekunder – i kasakhstanerens favør.

- Selvsagt er jeg skuffet, men jeg kommer ikke til å gi meg med dette. Jeg forsøkte å holde unna, da jeg hørte at Iglinskij hadde tatt opp jakten. Kanskje hadde det vært bedre og ventet på ham, og heller forsøkt å spille på mine styrker i spurten, resonnerer Nibali.

Favorittgruppa kom inn kun 15 sekunder bak «Haien» igjen, så han kunne uansett ikke ventet altfor lenge.

Nibali: - En utmerket rytter
Men det var nok også noe med hvem som dukket opp bak ham mot slutten.

- Han (Iglinskij) har alltid vært en utmerket rytter, men jeg hadde kanskje vært mer fornøyd om en rytter som Gilbert hadde passert meg, innrømmer Nibali.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Taktisk var det ikke så mye å ta verken Iglinskij eller Nibali på. Italienerens angrep oppover Côte de la Roche aux Faucons gjorde at han slapp å bekymre seg konkurrentene oppover den neste (og siste) kategoriserte stigningen.

Fullt LIVE-referat finner du her!

På vei ned mot Saint Nicholas økte han forspranget sitt fra 22 til nesten 40 sekunder.

Kjempet for andreplassen
Han kunne derfor smake på seieren der og da. Men så var det denne temposterke herren fra Astana, da:

- Da jeg bestemte meg for å ta opp jakten på Nibali, trodde jeg ikke på seier. Jeg trodde jeg kjempet for andreplassen, fortalte Iglinskij under pressekonferansen etter løpet.

- Men da jeg tok ham igjen, så jeg at han slet. Jeg angrep med en gang. Dette er definitivt den største seieren i karrieren min, fortalte Astana-rytteren.

Lars Petter Nordhaug ble for øvrig nummer 20, mens debutant Vegard Stake Laengen fullførte på en 95.-plass, 12 minutter og 18 sekunder bak vinneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere