Gå til sidens hovedinnhold

Hadi Srour bekrefter at B-prøven er positiv

Bokseren bekrefter på sosiale medier.

Proffbokser Hadi Srour bekrefter selv på sin Instagram-konto at han har avlagt en positiv B-prøve på EPO.

Til Nettavisen forteller 23-åringen fra Tønsberg at han ikke ønsker å legge frem alle fakta på dette tidspunktet, men at han selv har et brennende ønske om å komme til bunns i saken.

- Dette er mye større enn meg

Nå venter en periode med saksforberedelser for Srour, som mener denne saken er større enn han selv.

- Det er ikke smart å legge alle kortene på bordet heller, for det er en høring som venter. Jeg tar denne kampen til døra, og jeg skal til bunns i saken. Det er noe galt som har skjedd – og dette skal ikke skje, sier Srour til Nettavisen.

Og legger til:

- Dette kan ikke ha kommet inn i systemet mitt. Hadde jeg kunne spist eller drukket dette, så hadde jeg lagt meg flat. Men den eneste måten du kan få påvist dette i blod eller urin, er gjennom sprøyter. Dette stoffet er ikke noe du får kjøpt på apoteket uten resept, for å si det sånn. Dette er mye større enn meg. Det er første gang i landets historie at noen er tatt for syntetisk EPO. Jeg har mye jeg skal ha sagt, men det er ikke smart av meg å gå ut med det nå.

Srour gjør det også klart til Nettavisen at han verdsetter arbeidet til Antidoping Norge, men stiller seg undrende til hvordan B-prøvene gjennomføres.

- Antidoping gjør en bra jobb, men media burde virkelig sette seg inn i det her for å forstå saken. De laboratoriet kunne bare se antydninger til EPO. Og det skal jeg miste en idrettskarrière over?

Les mer

Srour nekter for dopingbruk tross positiv prøve – Antidoping Norge tilbakeviser kritikk

Bokseren forteller til Nettavisen at han stiller seg undrende til metodene som i dag tas i bruk for å påvise EPO.

- Det må bli stilt spørsmål til metodene, slik det har blitt gjort før. Du er der i ti minutter for B-prøven, og så får du et svar åtte dager senere. Du følger ikke akkurat prosessen. Du sender fra deg urinet ditt, og så får du et svar åtte dager senere. Jeg må til bunns i dette selv.

- Pålitelighet og sabotasje

Nå bekrefter altså Srour at det er funnet EPO i blodet hans, men han kan ikke forklare hvordan det har skjedd.

Instagram har bokseren uttalt seg om situasjonen, og stiller spørsmål rundt behandlingen av prøven hans.

- B-prøven kom tilbake positiv i dag. Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preperat som må sprøytes inn i kroppen. Et preperat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse. Men det viser seg at det er mulig, og det finnes bare to mulige forklaringer.

Nr. 1- Påliteligheten i de metoder WADA og ADNO bruker for å påvise EPO. Det er et faktum at vitenskapen er kritiske til metodene og at uskyldige har blitt dømt.

Nr. 2 - Sabotasje. Jeg får lov til å være tilstede under åpningen av B-prøven. Etter 19 minutter blir jeg bedt om å dra, og det tar hele 9 dager før resuultatet foreligger. Sikkerheten utøver skal ha ved å overvære analysen av B-prøven er fullstendig fraværende. Jeg har ikke noe annet valg enn å fortsette kampen mot Goliat, og kjempe for rettferdighet, avslutter bokseren.

Les mer

Hadi Srour overbeviste i sin fjerde proffkamp mot russer

- Blir frarøvet VM på feil premisser

For to uker siden møtte Srour et samlet pressekorps for å fortelle om den positive prøven som var avlagt.

Svarene på B-prøven var på det tidspunktet ikke ferdig analysert, men likevel valgte Srour å stå fram på en pressekonferanse i Oslo.

- Grunnen til at jeg velger å gå ut med uttalelser, er at jeg blir frarøvet et VM på premisser som ikke er riktige, sier han og forklarer at han skal ha testet positivt på «rekombinant» EPO, som skal være syntetisk EPO.

Sauerland-bokseren fortalte at han ble testet tidligere i sommer, like etter at han hadde vært på en festival i privat sammenheng.

- Jeg har testet positivt på rekombinant EPO som man kan få i kroppen ved én måte: å kjøpe stoffet og sprøyte det inn i blodet. Det kan på ingen annen måte enn injeksjon påvises i urin eller blod. Hvis du spiser eller drikker EPO, blir dette fordøyd i tarm og mage, hevdet bokseren da.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar