Det var i fjor sommer at proffbokseren Hadi Srour avla en dopingprøve som skal ha vist spor av syntetisk EPO.

24-åringen fra Tønsberg har hele tiden hevdet sin uskyld, og tirsdag forsøker han overfor domsutvalget å hevde sin uskyld.

Advokat Niels Kiær, som fører saken for påtalenemnda, krever at domsutvalget dømmer Hadi Srour til fire år utestengelse fra idretten.

Kontaktet Fredrik Aukland

Under tirsdagens høring på Ullevaal Stadion sa Srour at han ikke hadde noen kjennskap til utholdenhetsdopet EPO før han selv testet positivt.

Han fortalte at det første han gjorde da han fikk høre om den positive prøven var å ringe treneren sin.

- Det første vi tenkte var at vi har fått de verdiene fordi jeg er så bra trent - at det er genetisk. Det er kanskje fordi jeg har så høye blodverdier. Som Brynjar påpekte tidligere, så har jeg utført flere O2-tester, blant annet hos Olympiatoppen. På den siste scoret jeg høyest O2-opptak av alle bokserne i Norge, sa Srour.

Bokseren fortalte videre at han kontaktet langrennsløper, sin tidligere rektor på Wang Toppidrett, Fredrik Aukland, for å spørre om råd.

- Det første han sa til meg var at jeg må inn til Antidoping, tente at de er mine venner. De er ikke politi, men vil finne ut hva som har skjedd her, forklarte Srour.

- Jeg kom inn til Oslo, egentlig mest som et spørsmålstegn. Dette var dagen etter, så jeg hadde ikke rukket å få vite så mye om dette stoffet. Jeg hadde hørt om EPO, men jeg visste ikke hva det var. Jeg ble møtt med at blodverdiene var bra, det er urinen som har testet positivt, sa Srour.

- Han ble amper og irritert

Srour hadde vært på Stavernfestivalen natten før han ble testet og sier han umiddelbart tenkte at han kunne ha fått i seg noe der. 24-åringen forklarte videre at han da stilte spørsmål om hvordan han kunne ha fått dette i seg.

- Jeg fikk egentlig lite svar av Anders Engen (Antidoping Norge), som sitter på andre siden her. Ikke fikk jeg svar om hvordan man fikk det i seg eller om testresultater. Anders Engen ble kanskje litt amper og irritert. Da vi snakket om min bakgrunn spør han meg om jeg forteller alvoret i dette her. Da hadde jeg akkurat sjekket på vei inn at dersom man skal teste positivt på et syntetisk EPO i urin, så må dette bli injesert via sprøyter. Du kan på ingen måte teste positivt på dette stoffet ved å innta det oralt, mener Srour.

Tønsberg-bokseren, som nå er bosatt i Oslo, hvor han studerer realfag, har gått fire proffkamper og vunnet alle.