*Nettavisen* Sport.

Hagen gikk for gult

Erik Hagen må stå over bortekampen mot Moldova etter at han med viten og vilje pådro seg gult kort mot Ungarn.

07.06.07 11:08

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): NORGE – UNGARN 4-0:

Erik Hagen viste seg fra sin tøffeste side da han kom i tøffeste kosakkstil, taklet både Ungarns Dániel Tözsér og Norges John Carew med en tofotstakling i 130 kilometer i timen, og for sikkerhets skyld rev tak i Tamás Hajnal da sistnevnte skulle ta et kjapt innkast for madjarene.

- Visste det ville bli gult
Og kunne dommeren se mellom fingrene på taklingen, likte han dårlig sabotasjen av innkastet – gult kort ble belønningen, og Erik Hagen må stå over bortekampen mot Moldova i september.

- Jeg visste det ville bli gult.

- Men jeg ante ikke hvordan det sto til bakover, og ville hindre dem i å ta et kjapt innkast, forsvarer Zenit-spilleren seg med.

Hagen pådro seg også påskefargen i hjemmekampen mot Bosnia tidligere i vår, og to gule er nok til å få en kamps hvile. At det blir borte i ikke så altfor glamorøse Moldva, kan han leve med.

- Jeg er rutinert, vet du, sier den knalltøffe stopperen med et smil om munnen.

Samtidig mener han at det er i strengeste laget at to gule på tolv kvalifiseringskamper skal gi suspensjon.

- Jeg er jo ikke helt ukjent med gule kort, da. Og to på tolv er vel ikke mye, spør han retorisk.

Kippe er klar
Med Hagens suspensjon er det duket for en ny stoppermakker for Brede Hangeland i bortekampen mot Moldova. Kjetil Wæhler satt på benken mot Malta, mens det var Frode Kippes tur mot Ungarn. Lillestrøm-kapteinen håper selvsagt at han nå kan få muligheten.

- Jeg så at han fikk gult, men visste ikke hvor mange han hadde. Men jeg får bare stå på, jeg. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille, så får bare prestere på Lillestrøm fremover.

- Hvis muligheten kommer så skal jeg gripe den. Jeg vil jo spille hver gang jeg er her, sier Kippe, som står bokført med seks landskamper. Debuten kom mot Oman i 2004, den siste var i fjor høst, da hans spilte 90 minutter i 1-1-kampen mot Serbia.

Hvem bør være stopper ved siden av Brede Hangeland mot Moldova? Ta debatten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.