*Nettavisen* Sport.

Hagen på vei mot historisk Vuelta-plassering

 

STRÅLENDE: Carl Fredrik Hagen gjør et sterkt Spania Rundt. Foto: Anne-christine Poujoulat (AFP)

Den norske førsteårsproffen havner trolig på åttendeplass i årets Vuelta a España.

Carl Fredrik Hagen (27) syklet nok en god etappe i Vuelta a España, og sikret trolig åttendeplassen i sammendraget, lørdag.

- Det er en rørende bra åttendeplass han er på vei mot. Det er historisk bra i norsk sammenheng, kommenterte TV 2s Christian Paasche underveis på lørdagens etappe. Den beste Grand Tour-plasseringen (Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España) en nordmann har fått tidligere, er Dag Erik Pedersens tiendeplass i Giro d'Italia i 1984.

- Det er helt fantastisk bra av Carl Fredrik Hagen i dette rittet her. Det er dag etter dag etter dag med ekstremt press både fysisk og mentalt på en rytter som er førsteårsproff. Han begynte å sykle landevei i 2015, kjørte sitt åttende temporitt i årets Spania Rundt. Han mangler masse erfaring. Det har vært utrolig gøy å følge nordmannen, sa Mads Kaggestad under TV 2s sending.

Supertalentet Tadej Pogacar (20) syklet strålende på lørdagens etappe, og endte opp med å sikre sin tredje etappeseier i vueltaen. Han syklet seg også opp til en tredjeplass i sammendraget.

Etapperittet avsluttes søndag, men det er lite trolig at det blir endringer i sammendraget på den etappen.

Slovenske Primoz Roglic (29) vinner dermed rittet, etterfulgt av Alejandro Valverde (39) og nevnte Pogacar.

Også Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller deltar i rittet for Dimension Data, men de to nordmennene hevdet seg som ventet ikke blant de sterkeste i fjellene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.